Michal Demjanovič Kultúra

Kliknite a nový týždeň ako na dlani: PREHĽAD akcií, ktoré v Žiline stoja za zmienku

Relaxu nikdy nie je dosť a vyraziť si von na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob oddychu. Prinášame vám preto prehľad siedmich podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Kliknite a nový týždeň ako na dlani: PREHĽAD akcií, ktoré v Žiline stoja za zmienku
25
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočné trhy

1. 12. – 23. 12. 2016, Mariánske námestie a Námestie A. Hlinku, Žilina

Tradícia pokračuje, a aj tento rok pripravilo mesto Žilina Vianočné trhy, ktoré sa konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2016. Žilinčania tam budú mať možnosť kúpiť pečené klobásy, teplý punč, čaj i varené víno.Vianočné trhy

Mikuláš na Námestí

5. 12. 2016, o 16:30, Mariánske námestie, Žilina

V podvečer 5. decembra 2016 zavíta do Žiliny Mikuláš, ktorý so svojim sprievodom prejde cez žilinské mestské časti, sídliská a napokon rozsvieti spolu s primátorom mesta vianočný stromček na Mariánskom námestí. O program pre deti, ale i dospelých nebude núdza, pripravený je krst CD „Deti a Jaro Gažo“ a tiež vystúpenie hudobnej skupiny Ploštín punk.

Zázračná baterka

6. 12. 2016, o 9:30, Bábkové divadlo

Raz v parku stretne chlapec menom Ferko malého rozprávkového starčeka, ktorý mu daruje zázračnú baterku. Na čo s ňou posvieti, to v tej chvíli ožije. Ferko si má však vopred veľmi dobre rozmyslieť, kedy baterku rozsvieti, pretože o „oživenú vec“ sa bude musieť aj postarať. A to nie je vždy úplne jednoduché. Tak príde na svet jeho psík Petko, Perinama, Vlasiatko či Tenitrysky, s ktorými Ferko zažije množstvo neuveriteľných príhod.

Zločin a trest

6. 12. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Adaptácia výnimočného románu o prekročení hraníc. Sám Dostojevskij ho označil ako „psychologický záznam o jednom zločine." Stredobodom mnohých hlasov, ktoré sa v románe navzájom počúvajú, či škriepia je Raskoľnikov. Mladý študent, ktorého vylúčili z univerzity, žije v krajnej biede. Zmietaný túžbou dozvedieť sa, kde sú hranice ľudských možností, odváži sa vybočiť z vyšliapaných koľají. Podľahne svojmu ľahkomyseľnému presvedčeniu o istej výnimočnosti a odváži sa v mene dobra zabiť. Ako romantický rojko si vysníval svoju ideu o dovolení vraždy v záujme vyšších cieľov.

Zdroj: TASR

Richard Muller &band – To najlepšie tour

8. 12. 2016, o 19:00, Dom odborov, Žilina

Intimita, šansón, komorné prostredie a nádherné aranžmány… takto by sa dal v skratke charakterizovať program Richarda Müllera, ktorý môžete zažiť na koncertoch v rámci tohtoročného turné. Nenechajte si ujsť Milovanie v daždi, Rozeznávám, Rieka, Naša láska letí, Koniec sveta a ďalšie v podaní akustických hudobných nástrojov ako klarinet, flauta či kontrabas, ktoré spolu s rytmickou sekciou dotvoria neopakovateľný hudobný zážitok.

Kvizové štvrtky s „Chytrým Kvízom“

8. 12. 2016, o 20:00, Klub Kolečko

Zabavťe sa s priateľmi. Odpovedajťe ako tím. Hrajte o ceny. Zábavný program pre večerné posedenie s priateľmi, počas ktorého odpovedáte ako tím na otázky, ktoré v priebehu večera predčitáva moderátor. Najlepšie tímy vyhrajú zaujímavé ceny.

Big jump 2016

9. 12. 2016, Námestie A. Hlinku, Žilina

Skokanský mostík uprostred historického centra mesta. Takúto raritu majú možnosť Žilinčania zažiť už niekoľko posledných rokov a inak tomu nebude ani tento rok. Tohto roku sa akcia koná 9. decembra na Námestí Andreja Hlinku v Žiline, kde vybraní snowboardisti a freeski jazdci predvedú svoje akrobatické skoky.Skokanský mostík uprostred historického centra mesta. Takúto raritu majú možnosť Žilinčania zažiť už niekoľko posledných rokov a inak tomu nebude ani tento rok.

FOTO: Žilina dýcha Vianocami
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM