Michal Demjanovič Kultúra

Kliknite a nový týždeň ako na dlani: PREHĽAD akcií, ktoré v Žiline stoja za zmienku

Relaxu nikdy nie je dosť a vyraziť si von na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob oddychu. Prinášame vám preto prehľad podujatí, ktoré vám v Žiline odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Kliknite a nový týždeň ako na dlani: PREHĽAD akcií, ktoré v Žiline stoja za zmienku
Zdroj: TASR

Trinásta komnata

12. 9. – 23. 9. 2016, Krajské kultúrne stredisko, Žilina

Silné cítenie a jedinečné vnímanie sveta opäť vyjadria klienti domovov sociálnych služieb a špeciálnych zariadení prostredníctvom výstavy Trinásta komnata. 15. ročník výstavy Trinásta komnata predostrie návštevníkom umelecké prejavy ľudí s veľkými životnými skúsenosťami či ťažkými osudmi. Verejnosť si inšpiratívnu výstavu bude môcť pozrieť v termíne 8. až 23. septembra 2016, v pracovných dňoch od 8. do 16. hodiny.

Jasne, v pohode /Silvia Vollmannová/

13. 9. 2016, o 19.00, Mestské divadlo, Žilina

Autorská inscenácia mladej režisérky Sivie Vollmannovej vznikla na objednávku žilinského divadla v rámci snahy poskytnúť priestor začínajúcim divadelným tvorcom. Tragikomická výpoveď mladých ľudí rýchlej a zdanlivo povrchnej generácie. Generácie stratenej niekde medzi vysokou školou a tridsiatkou. S prácou a bez bytu alebo naopak.

Beseda s Jurajom Vojtášom

13. 9. 2016, o 17:00, kníhkupectvo Martinus, Žilina

Príďte s nami a autorom Jurajom Vojtášom pokrstiť jeho najnovšiu knihu Odvážne srdce. Ide o strhujúci príbeh chlapca z divočiny, ktorý zachraňuje mladú šľachtičnú Caru z moci hrozného draka. Približuje zrod mladého hrdinu a boj otca, ktorý túži získať späť synovo srdce.

Smrť obchodného

14. 9. 2016, o 19:00, mestské divadlo, Žilina

Nová hra mladej slovenskej autorky a dramaturgičky Lenky Garajovej je alúziou na Smrť obchodného cestujúceho od Arthura Millera a ukazuje, že témy, ktoré rezonovali v polovici minulého storočia, sú nástojčivo aktuálne aj pre nastupujúcu generáciu. Hra sa snaží prostredníctvom vybraných motívov pokračovať v príbehu dvoch bratov a jedného ťaživého odkazu ich otca.

Noc s netopiermi

14. 9. 2016, o 18:30, Krajská Hvezdáreň v Žiline

Správa Národného parku Malá Fatra a Škola ochrany prírody vo Varínev spolupráci so Spoločnosťou pre ochranu netopierov na Slovensku, Krajským kultúrnym strediskom v Žiline a Krajskou hvezdárňou v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pozýva širokú verejnosť už po šiestykrát na zaujímavé podujatie Noc s netopiermi.

Kvízové štvrtky s „Chytrým Kvízom“

15. 9. 2016, o 20:00, Klub Kolečko, Žilina

Zabavte sa s priateľmi. Odpovedajte ako tím. Hrajte o ceny. Zábavný program pre večerné posedenie s priateľmi, počas ktorého odpovedáte ako tím na otázky, ktoré v priebehu večera predčitáva moderátor. Najlepšie tímy vyhrajú zaujímavé ceny.

Slnko na skalách

15. 9. 2016, o 16:00, camp Slnečné Skaly, Rajecké Teplice

Nultý ročník nášho festivalu dopadol nad očakávania. Tento 1.ročník nabral nové rozmery. Veríme, že Vašou účasťou a podporou prispejete ku skvalitneniu tejto akcie. Pomôžte nám spolu vytvoriť dobrú atmosféru a prispieť k naplneniu myšlienky festivalu, t.j. podporovať a zviditeľňovať okrajové disciplíny. Čaká nás bohatý hlavný program a sprievodné akcie.

3T v divadle

16. 9. 2016, o 19:00, mestské divadlo, Žilina

Majstri situačného a improvizačného divadla Tri tvorivé tvory ̶ Juraj „Šoko" Tabaček, Lukáš „Pucho" Púchovský a Stanislav „Stanley" Staško opäť na našich divadelných doskách. Nová a nepredvídateľná divadelná improvizácia, spoločné dobrodružstvo hercov a divákov, cesta do krajiny fantázie a temných zákutí ľudskej predstavivosti, kde neplatia žiadne obmedzenia, premiéra a derniéra zároveň. Neopakovateľný zážitok z tvorivého procesu a vzniku predstavenia priamo pred očami divákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM