Igor Petrík Správy

Kia pomôže športovcom v regióne: Na ich podporu prerozdelí 80-tisíc eur

Cez Zamestnanecký grantový program Región športuje, ktorý je zameraný na rozvoj športových aktivít v žilinskom regióne, prerozdelí automobilka Kia sumu 80-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Kia pomôže športovcom v regióne: Na ich podporu prerozdelí 80-tisíc eur
Zdroj: TASR

Nadačný fond Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis podporí sumou 80-tisíc eur Zamestnanecký grantový program Región športuje. Ten je zameraný na rozvoj športových aktivít v žilinskom regióne. Maximálna výška grantu na jeden projekt je tri tisíc eur. Informoval o tom hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

O grant môžu podľa neho do 1. apríla žiadať mimovládne organizácie a športové kluby so sídlom v Žilinskom kraji, ktoré v ňom musia aj vykonávať aktivity. „O podporu sa môže uchádzať len projekt, ktorý odporučí zamestnanec spoločnosti Kia Motors Slovakia. Podporované bude usporiadanie medzinárodných a národných súťaží, usporiadanie domácich, lokálnych športových podujatí, zabezpečenie tréningov a sústredení športovcov a materiálne zabezpečenie na podporu športových aktivít,“ doplnil hovorca Kia Motors Slovakia.

„Žiadosť o grant musí byť vyplnená elektronicky na portáli www.darca.sk, na ktorom si žiadateľ vytvorí osobné konto. Nové konto treba vytvoriť aj v prípade, že organizácia už v minulosti vypracovala iný projekt cez darca.sk. V elektronickom formulári musí uviesť meno zamestnanca, ktorý projekt odporúča, prípadne uviesť, ako sa bude zapájať do projektu a prečo ho odporúča,“ dodal Bačé.

Upozornil, že žiadosti, ktoré budú predložené neoprávneným subjektom, nedodržia uzávierku, nebudú obsahovať potrebné náležitosti alebo nebudú spĺňať tematické zameranie projektu, z hodnotenia vylúčia. „Nezávislá komisia bude pri hodnotení projektov prihliadať na to, či organizácia dokáže a má kapacitu alebo skúsenosti zorganizovať podujatie. Či je projekt obsahovo kvalitný, zrozumiteľný, konkrétny a presvedčivý. A či je rozpočet naplánovaný efektívne, primerane k navrhovaným aktivitám a plánovaným výsledkom,“ uzatvoril Bačé.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM