Igor Petrík Správy

Kia dá tisícky eur na projekty v regióne: Pomôžu si obce, aj školy

Spoločnosť Kia Motors Slovakia podporí viac ako tridsiatku projektov v regióne prostredníctvom svojho grantového programu. O granty mohli požiadať školy, obce, či občianske združenia.

Ilustračný obrázok k článku Kia dá tisícky eur na projekty v regióne: Pomôžu si obce, aj školy
Zdroj: Dnes24.sk

Grantový program Región bezpečne Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis podporí grantmi do 3-tisíc eur 32 projektov zo 47, ktoré prihlásili obce, školy a občianske združenia v Žilinskom kraji. Sú zamerané na sprístupňovanie verejných priestranstiev ľuďom s obmedzenou mobilitou, budovanie cyklotrás a náučných chodníkov, podporu aktivít zameraných na bezpečnú dopravu a budovanie detských dopravných ihrísk.

Informoval o tom hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia Jozef Bačé, podľa ktorého spoločnosť Kia vyčlenila na grantový program 80-tisíc eur. „Zamestnanci spoločnosti projekty podporili svojim odporúčaním, niektorí sa do aktivít budú i priamo zapájať vo svojom voľnom čase.“

Bačé doplnil, že grantový program funguje s postupnou obsahovou transformáciou od roku 2009. „Obyvatelia vo Višňovom, Vysokej nad Kysucou a v Žabokrekoch budú mať nové debarierizované vstupy do verejných budov. V obci Čierne a v Jasenskej doline pribudnú pre cykloturistov nové oddychové zóny a deti z materských škôl v Stankovanoch, či Konskej si budú ako účastníci cestnej premávky vytvárať správne návyky hravou formou na nových dopravných ihriskách,“ uzavrel hovorca Kia Motors Slovakia.

Foto: Kia Motors Slovakia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM