Jozef Legéň Správy

Kedy otvoria kúpalisko v Stráňavách? Zisťovali sme aktuálne INFO

Mnoho ľudí zo Žiliny a okolia zaujíma, kedy konečne otvoria kúpalisko v Stráňavách. Boli sme zisťovať aktuálne informácie. Prečítajte si, kedy teda plánujú otvoriť a aké bude vstupné pre túto letnú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Kedy otvoria kúpalisko v Stráňavách? Zisťovali sme aktuálne INFO
Zdroj: Dnes24.sk

Túto sezónu malo ostať po štyridsiatich rokoch kúpalisko v Stráňavách zatvorené, avšak tlak verejnosti pomohol. Prípravy na štart letnej sezóny sú v plnom prúde, čaká sa na vyjadrenie hygienikov, ktorí by dnes mali rozhodnúť o povolení uvedenia do prevádzky. „Pokial by sa nič nevyskytlo, čo by sa už nemalo, môžeme otvoriť. Päť dní trvá od odobratia vzorky, ktorá sa spracuje v laboratóriu. Dnes poobede by malo byť vyhodnotenie, tak uvidíme,“ povedal pre Žilina 24 správca kúpaliska Stráňavy Branislav Štrba.

Kedy otvoria brány kúpaliska

Na otázku, či už v utorok môžeme očakávať otvorenie kúpaliska, odpovedal správca opatrne. “Keby to bolo na mne, tak zajtra by sme mohli otvoriť. Ale sú tu záležitosti, ktoré treba ešte dotiahnuť. Treba kúpiť nejaké veci a doriešiť bufety. Pokiaľ by sa otvorilo len kvôli kúpaniu, tak áno, ale musíme mať aspoň jeden z tých bufetov zabezpečený,“ povedal Štrba. To, či otvoria v utorok či až na konci týždňa, závisí od viacero faktorov. Podľa jeho slov však tento týždeň otvoria. „My sme plánovali otvoriť v utorok alebo stredu, ale všetko závisí aj od počasia,“ prezradil Štrba.

Cena vstupného

Cena vstupeniek ostáva pre tento rok nezmenená a aj pre túto sezónu chystajú viacero akcií. „Cena ostáva rovnaká. Nechceli sme ísť s cenou vyššie. Novinkou minulý rok bol aquazorbing. Tento rok plánujeme ďalšie akcie, nejaké diskotéky, zábavy a športový deň,“ hovorí správca. Pozrite si cenník vstupného v našej fotogalérii.

Problematický výjazd na hlavnú cestu

Spustenie sezóny priláka množstvo návštevníkov kúpaliska, čo dozaista zhustí premávku smerom na Stráňavy. Už teraz je kvôli uzavretému mostu premávka zhustená, čo komplikuje vodičom dostať sa z obce na hlavnú cestu. Pre návštevníkov kúpaliska by to však nemal byť problém. „My by sme nasadili dvoch troch regulovčíkov, ktorí by usmerňovali parkovanie pri samotnom kúpalisku. Pokiaľ by bol problém s výjazdom na hlavnú cestu, vieme sa dohnúť s políciou, poskytnúť svojich ľudí, ktorí by regulovali priamo ten výjazd zo Stráňav,“ uzavrel Štrba.

Prečítajte si aj o otvorení sezóny na kúpalisku v Žiline.

Zaujímať by vás mohol aj prehľad o kúpaliskách v našom okolí. .

Kúpalisko v Stráňavách otvorí letnú sezónu
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM