Igor Petrík Kultúra

Kde v Žiline si po náročnom týždni zresetovať hlavu? PREHĽAD akcií, kam vyraziť za zábavou

Koncerty, výstavy, či predstavenia. Aj tento týždeň prinášame prehľad víkendových podujatí v Žiline. Je len na vás, či si vyberiete..

Ilustračný obrázok k článku Kde v Žiline si po náročnom týždni zresetovať hlavu? PREHĽAD akcií, kam vyraziť za zábavou
Zdroj: TASR

Príbeh z pôrodnice s názvom „Babyboom“ uvedie v piatok 23. januára o 19.00 hod. Mestské divadlo Žilina. Viacero rôznych párov v rôznom psychickom a citovom rozpoložení čaká počas Vianoc na to isté. Z príchodu dieťaťa sa niektorí tešia, iní nie a nájdu sa aj takí, ktorým je to ukradnuté…

Scénografia a la Non.Garde – detské víkendové sympózium. To je názov víkendového sympózia s členkami divadla Non.Garde, v ktorom sa zamerajú na rozvoj výtvarného cítenia v kombinácii s priestorovým videním. Uskutoční sa od piatku 23. januára, do nedele 25. januára, na Stanici Žilina-Záriečie.

Umelkyňa Pavlína Fichta Čierna vo svojom diele uvažuje nad univerzáliami (ne)možnosti úniku a nutnosti prekonávania strachu. Jej výstavu s názvom – Praktické úsilie byť niekde inde, nejako inak, niekedy inokedy, si môžete pozrieť od 23. januára, do 20. februára na Stanici Žilina-Záriečie.

Bábkové divadlo Žilina pripravilo na sobotné dopoludnie tvorivé dielne pre deti s názvom „Sobotu s rozprávkou.“ Akcia začína v sobotu 24. januára o 10.00 hod. v Bábkovom divadle Žilina.

KONCERT K 80. NARODENINÁM PROF. BOHUMILA URBANA, zakladajúceho dirigenta ŠKO a uznávaného husľového pedagóga, ktorý dlhé roky pôsobil na Konzervatóriu v Žiline sa uskutoční v Dome umenia Fatra, v sobotu 24. januára o 19.00 hod.

Slávne dielo „Zločin a trest,“ uvedie Mestské divadlo Žilina,v sobotu 24. januára o 19.00 hod.

Nezisková organizácia Áno pre život pozýva na Novoročný benefičný koncert na pomoc ľuďom v núdzi. Rôznorodý výber umelcov sľubuje nevšedný zážitok. Medzi účinkujúcimi nebude chýbať víťaz XFactoru Peter Bažík a kúpou lístka podporíte činnosť neziskovej organizácie, ktorá už viac ako 16 rokov poskytuje sociálne služby a poradenstvo matkám s deťmi v núdzi. Akcia sa koná v nedeľu 25. januára o 17.00 v Bábkovom divadle Žilina.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM