Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Kde sa nachádza váš spoj? To v budúcnosti zistíte aj pomocou aplikácie

Dopravný podnik mesta Žiliny plánuje v roku 2018 realizovať aj projekt informatizácie mestskej hromadnej dopravy. Čo všetko prinesú nové možnosti?

Ilustračný obrázok k článku Kde sa nachádza váš spoj? To v budúcnosti zistíte aj pomocou aplikácie
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Projekt „Informatizácia Mestskej hromadnej dopravy v Žiline“ je tesne pred schválením. Na tlačovej konferencii Mesta Žilina o tom informoval primátor Igor Choma.

Podľa neho bude v rámci tohto projektu kompletne zmodernizované dispečerské riadenie MHD. Na všetkých významných zastávkach tiež budú osadené informačné tabule, kde budú zobrazované všetky online informácie o príchodoch spojov.

Budú vytvorené internetové, ako aj mobilné aplikácie, prostredníctvom ktorých budú prenášané online informácie o polohe vozidiel pre cestujúcich.

DPMŽ tiež spustí internetový predaj na čipové karty a platby za cestovné pomocou bankomatových kariet priamo vo vozidle. „V súčasnosti je projekt podaný na riadiaci orgán Integrovaného regionálneho operačného programu a ten je tesne pred schválením. Začiatok realizácie prác je plánovaný na začiatok júna 2018,“ uviedol primátor Choma.

Mestský dopravný podnik mesta Žiliny informoval, že do ukončenia projektu v roku 2019 by mohlo byť novými informačnými tabuľami vybavených až 50 zastávok.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM