Jozef Legéň Kultúra

Katakomby v Žiline? Príďte sa presvedčiť, čo sa ukrýva pod Mariánskym námestím

Kedysi sa v nich pochovávali ľudia, neskôr sa uskladňovali potraviny, počas vojny zachránili židovské deti a dnes si môžete pozrieť katakomby pod Mariánskym námestím ako turisti. Turistická kancelária vás pozýva na prehliadku týchto tajomných priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Katakomby v Žiline? Príďte sa presvedčiť, čo sa ukrýva pod Mariánskym námestím
Zdroj: Dnes24.sk

Prehliadka podzemných priestorov pod Kostolom Obrátenia sv. Pavla Apoštola, ktorú iniciuje Turistická informačná kancelária mesta vás opäť srdečne pozýva na prehliadku podzemných priestorov – „katakomb“ – pod Kláštorom kapucínov, ktorá sa uskutoční v piatok 12. júla 2013.

„Sprievodca bude záujemcov očakávať od 16.45 hod. pred Kostolom Obrátenia sv. Pavla Apoštola na Mariánskom námestí (pred predajňou Lúč), začiatok prehliadky je naplánovaný na 17.00 hod. Druhý vstup sa uskutoční o 18.00 hod., stretnutie so sprievodcom bude pred Kostolom Obrátenia sv. Pavla Apoštola o 17.45 hod. Po prezretí podzemných priestorov budú prehliadky pokračovať historickým centrom mesta Žilina,“ informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Na prehliadku je potrebné vopred sa prihlásiť, a to buď prostredníctvom e-mailu: info@tikzilina.eu, alebo osobne v Turistickej informačnej kancelárii.Ma­ximálny počet účastníkov pre každý vstup je 25 osôb. Vstupné: 2 € / osoba, platba prebieha v hotovosti priamo u sprievodcu pred začiatkom prehliadky.

Informačná kancelária upozorňuje účastníkov podujatia, že vstup do podzemných priestorov je na vlastné nebezpečenstvo.
Návštevníci pred začiatkom prehliadky podpíšu poučenie o bezpečnosti osôb pri vstupe do podzemných priestorov pod Kláštorom kapucínov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM