Tlačové správy

Kandidát na primátora Štefan Comorek: Žilina potrebuje nevyhnutnú zmenu

KOMENTÁR - Ja, ako rodák zo Žiliny, chcem Žilinčanom ponúknuť svoje schopnosti a skúsenosti a byť nápomocný pri jej premene k lepšiemu. Zmeniť treba hneď viacero vecí od sociálnej problematiky, cez školstvo, dopravnú infraštruktúru až po šport a kultúru.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na primátora Štefan Comorek: Žilina potrebuje nevyhnutnú zmenu
Zdroj: Dnes24.sk

Parkovanie

V oblasti infraštruktúry nás trápia najmä otázky dopravy a parkovania. Dnešná situácia vznikla aj z dôvodu nedodržania pôvodného územného plánu mesta. Plochy, ktoré boli pôvodne určené pre zeleň, a parkovacie miesta boli využité na ďalšie zahustenie obchodnými centrami a bytovou výstavbou, čo situáciu ešte viac zhoršilo. Aktuálne preto musíme smerovať naše úsilie na vyriešenie tejto situácie.

Kultúra

Chcem obnoviť kultúrny život Žiliny a posunúť ho vpred. Treba zvýšiť množstvo kultúrnych akcií v meste, ktoré by k nám zároveň prilákali aj viac turistov. Tiež navrhujem využiť voľné plochy k vzniku rekreačných zón, ktoré by mohli Žilinčania využívať na oddych a rekreáciu. Ako príklad uvediem ďalší rozvoj Vodného diela či lesoparku Chrasť. V súčasnej dobe existuje množstvo zaujímavých projektov či štúdií, ktoré sa dajú aplikovať do praxe.

Šport

Vo svojom programe chcem rozvíjať aj šport v Žiline.Ten vnímam ako málo podporovaný. Určite chcem vytvoriť podmienky na šport pre Žilinčanov a podporovať ich v týchto aktivitách. Žilinčania sa tiež sťažujú aj na zlý stav a malé množstvo detských ihrísk, predovšetkým na sídliskách.

Podnikatelia

Pre celkový rozvoj mesta je dôležité vytvoriť lepšie podnikateľské prostredie. Mám naplánované urobiť množstvo krokov, ktoré by viedli k aktívnemu zapájaniu sa podnikateľov pri rozvoji mesta a riešení jednotlivých problematických oblastí. Považujem za potrebné opäť otvoriť dvere úradu na diskusie a realizovať mnohokrát skvelé nápady od občanov smerujúce ku skvalitneniu života v meste.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Štefan Comorek - problémy v Žiline
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM