Soňa Vanovčanová Kultúra

Kam v Žiline po práci? TOP päťka tohto týždňa

Začal nový týždeň a ten so sebou priniesol okrem povinností aj ponuku príležitostí na oddych. Inšpirujte sa redakčným výberom a využite možnosti oddychu po práci v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Žiline po práci? TOP päťka tohto týždňa
Zdroj: TASR

Predstavenie pre deti: Fíha tralala – rok

Pondelok, 12. februára, 17.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Produkcia FÍHA tralala Vám prináša posledné pridané predstavenia najúspešnejšej pesničkovo-divadelnej šou pre najmenších divákov. V najnavštevo­vanejšom muzikáli pre deti Vás obľúbený škriatok Fíha so svojimi rozprávkovými kamarátmi prevedie všetkými ročnými obdobiami. Zaspievate si najznámejšie detské hity a zatancujete si na najobľúbenejšie fíhovské pesničky (BUMBARASA, BUM BÁC, LÚKA, IDEM KVA KVA KVÁM, AJ JA RÁD PAPÁM, HOP A SKOK, OVOCNÝ ROCK AND ROLL, a mnoho ďalších), ktoré vznikli počas 5 rokov.

Predstavenie je vhodné pre deti od 2 rokov. Odporúčame rodičom, ktorých detičky ešte nedovŕšili tento vek, pár mesiacov počkať a prísť na vystúpenie až s minimálne dvojročným dieťatkom. Hoci malé detičky sú doma v pokojnom prostredí pri sledovaní fíhovských rozprávok pokojné a nadšené, v cudzom priestore s hlasnejšou hudbou medzi ďalšími 400 divákmi sa môžu cítiť nespokojne. Taktiež odporúčame divákom, aby prichádzali na divadelné predstavenie minimálne 15 minút pred začiatkom. Vystúpenie začína vždy presne v stanovený čas.

Koncert: La Gioia & Band: Rockové balady

Streda, 14. februára, 19.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

La Gioia prichádza s úplne novou dávkou energie. Budete môcť zažiť doslova rockové snenie – známe rockové balady svetovej aj domácej produkcie v doprovode štyroch bravúrnych hudobníkov z Nitry- gitara Martin Ralík, bicie Martin Ševčík, violončelo Martina Uhrínová a klávesy Tony Marko. Tešíme sa na Vás na všetkých!

Divadelné predstavenie: Europeana. Stručné dejiny 20. storočia

Streda, 14. februára, 19.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Predstavenie vychádza z opisu veľkých očakávaní, ktoré panovali na konci 19. storočia. Prichádzajúce storočie malo byť celkom inou érou v dejinách ľudstva – racionálnejšou, humánnejšou a radostnejšou. Všetko sa nakoniec vyšmyklo z rúk ako mokré mydlo. Čím pevnejšie sa ho snažíme držať, tým je nevyspytateľnejšie. To mydlo…

Spomedzi tém a zápletiek spomínaných v knihe Europeana autora Patrika Ouředníka, sa tvorcovia predstavenia sústreďujú na hľadanie čistoty. Jednotlivé témy sú stvárňované ako divadelné obrazy, ktoré obsahujú minimum scénických prvkov. Neexistuje tu príbeh, iba súvislý tok viet, slov, gest a obrazov, ktoré tvoria akýsi spravodajsko-dokumentaristický rámec o živote človeka a spoločnosti v 20. storočí.

Koncert: Separ & Lgic tour 2018

Štvrtok, 15. februára, 19.00 hod., Dom odborov Žilina

Toto s nami musíš zažiť! Koncertné turné po Slovensku s TOP headlinermi: SEPAR

Divadelné predstavenie: Smrť sa volá Engelchen

Štvrtok, 15. februára, 19.00 hod., Mestské divadlo Žilina

Počas druhej svetovej vojny vypálilo komando SS moravskú obec Ploština. Ladislav Mňačko bol ako mladý partizán svedkom týchto udalostí. V jeho najznámejšom protivojnovom románe Smrť a volá Engelchen autor znovu rozpráva svoj príbeh prostredníctvom mladého partizána Voloďu.

Spočiatku dobrodružný partizánsky život je osudovo pretkaný láskou k záhadnej Marte. Táto žena prinesie do drsného partizánskeho prostredia spaľujúcu túžbu aj smrteľné nebezpečenstvo. Začína boj o holý život a záchranu ľudskosti. Po vojne treba chytiť vinníkov, lenže vojna nemá víťazov a porazených. Čo nakoniec spasí zranené duše?

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM