Igor Petrík Správy

Kalamita nám dala zabrať: Zrútené stromy,lampy, poškodené autá

Víkend naplno zamestnal hasičov v Žiline. Sneženie v piatok poobede naberalo na intenzite, čo sa ukázalo na cestách. Nával snehu sa však podpísal aj pod množstvo popadaných stromov či stĺpov elektrického vedenia.

Ilustračný obrázok k článku Kalamita nám dala zabrať: Zrútené stromy,lampy, poškodené autá
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo 95 krát zasahovali hasiči v dôsledku nepriaznivej poveternostnej situácie v rámci Žilinského kraja počas uplynulého víkendu.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslav Ondrichová informovala, že v okresoch Žilina a Bytča zasahovali hasiči 43 krát, v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto 15 krát, v okrese Liptovský Mikuláš 13 krát, v okrese Ružomberok 11 krát, v okresoch Dolný Kubín a Tvrdošín sedem krát, v okresoch Martin a Turčianske Teplice päť krát a v okrese Námestovo raz.

Hasiči v rámci týchto zásahov prevažne odstraňovali popadané stromy z cestných komunikácií, ale aj stromy, ktoré popadali na motorové vozidlá. Tiež spadnuté stĺpy elektrického vedenia, lampy verejného osvetlenia a elektrické káble.

„Z celkového počtu bolo najviac zásahov od piatku poobedia do soboty rána (57 výjazdov), počas soboty počet zásahov pomaly klesal (33 výjazdov) a v nedeľu boli zásahy už iba ojedinelé (päť výjazdov),“ doplnila hovorkyňa.

Podľa informácií z Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline, zaevidovala polícia v okrese Žilina počas uplynulého víkendu dve dopravné nehody. Jednu priamo v meste, obe bez následkov na zdraví. Pri jednej z nich bol u vodiča motorového vozidla zistený alkohol. Polícia tiež zaevidovala 10 škodových udalostí, z toho päť v Žiline.

Prečítajte si aj staršie články:

Viaceré vozovky v kraji pokrýva čerstvý sneh: Takto to vyzerá na cestách!

Motoristi museli ráno čeliť komplikáciám: Dlhé kolóny pod Strečnom!

Foto: KR HaZZ Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM