Jozef Legéň Samospráva

Juraj Blanár opäť kandiduje na župana: Podpory sa dočká z viacerých strán

Súčasný predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), Juraj Blanár (SMER-SD), bude opätovne kandidovať na najvyšší post v kraji. Podporu mu ohlásili aj ďalšie strany, avšak bude sa týkať len podpory postu predsedu.

Ilustračný obrázok k článku Juraj Blanár opäť kandiduje na župana: Podpory sa dočká z viacerých strán
Zdroj: Dnes24.sk

SMER-SD, SNS a Strana zelených sa dohodli na podpore Juraja Blanára ako spoločného kandidáta na predsedu ŽSK. Kandidáti na krajských poslancov za spomínané strany sa však budú o hlasy a podporu voličov uchádzať samostatne.

Zástupcovia troch politických strán (SMER-SD, SNS, Strana zelených) podpísali koaličnú dohodu o podpore spoločného kandidáta na predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraja Blanára. Na tlačovej konferencií boli prítomné len dve z nich. Slávnostnému podpisu dohody predchádzalo schválenie koalície Krajskou radou SMER-SD. „Chcem sa poďakovať všetkým zúčastneným stranám za konštruktívny prístup pri rokovaniach, ktoré sme absolvovali pri vytváraní tejto dohody. Podarilo sa nám zrealizovať mnoho rozvojových projektov v doprave, sociálnych službách, zdravotníctve, školstve, kultúre, cestovnom ruchu, a preto verím, že sa nám podarí zachovať kontinuitu a dotiahnuť do konca rozbehnuté projekty a investície,“ uviedol úradujúci predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

Podporu v jeho opätovnej kandidatúre mu prišiel osobne vyjadriť aj podpredseda strany SMER-SD a minister kultúry Marek Maďarič: „Som rád, že Juraj Blanár sa rozhodol opäť kandidovať, pretože je to skúsený manažér, ktorý ma za sebou výborné výsledky vo funkcií župana. Zároveň je to človek, ktorý má v srdci pokoru a pri svojej práci presadzuje hodnoty sociálnej demokracie, ktoré je potrebné neustále strážiť a presadzovať nielen na celoslovenskej, ale aj regionálnej úrovni. Ako člen predsedníctva je pevnou a dôležitou súčasťou strany SMER-SD, o čom svedčia aj výsledky dosiahnuté v posledných parlamentných voľbách. Navyše spomedzi všetkých zvolených županov získal v prvom kole najvyšší počet hlasov a ja teda môžem len skonštatovať, že lepšieho človeka akým je práve Juraj Blanár ľuďom v Žilinskom kraji ani nemôžeme ponúknuť.“

Jeho slova doplnil predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko, ktorý tiež informoval o tom, prečo sa rozhodli podporiť práve Juraja Blanára: „Je to dobrý odborník a manažér, ktorý žilinskú župu posúva dopredu. Dôkazom čoho je fakt, že Žilinský samosprávny kraj je najlepší zo všetkých krajov v čerpaní eurofondov. Zároveň je to človek, ktorý má blízko aj k našim národným hodnotám, čo tiež oceňujeme.“ Kandidáti na krajských poslancov za stranu SMER-SD, SNS a Stranu zelených sa budú o hlasy a podporu voličov uchádzať samostatne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM