Zuzana Gadušová Samospráva

Jediná svojho druhu v celom okrese: V Žiline vznikla špecifická škola

Od začiatku tohto školského roka sa otvorilo elokované pracovisko Základnej školy internátnej pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou Jamník. Deti už po prvom roku budú môcť ísť do druhého ročníka na klasickú základnú školu vo svojom bydlisku.

Ilustračný obrázok k článku Jediná svojho druhu v celom okrese: V Žiline vznikla špecifická škola
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Toto pracovisko je jediné svojho druhu v okrese Žilina. Nachádza sa na Rybnom námestí v Žiline v Mojšovej Lúčke. Školu navštevujú žiaci s narušenou komunikačnou schopnosťou, alebo vývinovými poruchami učenia, pričom ich intelekt sa pohybuje v rámci noriem.

Takýto žiaci potrebujú špeciálno-pedagogické vedenie. Potešia sa hlavne rodičia, ktorí nedokážu financovať internát svojich detí. Žiaci môžu byť zaradení už do prípravného ročníka, ktorý je prvým rokom povinnej školskej dochádzky. Prípravný ročník má najväčší význam pre odstraňovanie narušenej komunikačnej schopnosti. Deti sa naučia zaradiť do klasickej základnej školy medzi svojich rovesníkov.

Táto škola je skutočná pomoc pre všetky deti, ktoré sa v nej budú môcť bez problémov vzdelávať a potom pokračovať v štúdiu na bežnej základnej škole. Úprimne prajem všetkým učiteľom a žiakom, aby sa škole darilo, aby jej žiaci dosahovali výnimočné výsledky, a rodičia aby boli so vzdelávaním svojich detí spokojní,“ odkazuje primátor mesta Žilina Igor Choma.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM