Správy

Investor chcel pri novom centre viac parkovacích miest: Nebudú, mesto ich vybuduje inde

Súčasťou prestavby "strašidelného hradu" na Solinkách na obchodné centrum bude aj vybudovanie nových parkovacích miest. Investor mal v pláne ich kapacitu rozšíriť prikúpením mestských pozemkov. Pre nesúlad s územným plánom s tým radnica nesúhlasila. Mesto vybuduje svoje miesta, inde.

Ilustračný obrázok k článku Investor chcel pri novom centre viac parkovacích miest: Nebudú, mesto ich vybuduje inde
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte pred letom začali práce na roky chátrajúcom objekte, tzv. „strašidelnom hrade,“ na sídlisku Solinky v Žiline, z ktorého má po obnove vzniknúť nákupné centrum. V súvislosti s obnovou objektu investor stavby – spoločnosti skupiny Drevona, vybuduje pri nákupnom centre aj nové parkovacie miesta.

Investor sa preto obrátil na mesto Žilina s návrhom, aby boli priľahlé mestské plochy na sídlisku vyňaté z územného plánu a využité na možnosti parkovania. Keby sa k plánovanej parkovacej ploche pridali okolité, mestské parcely, počet parkovacích miest by sa niekoľkonásobne zvýšil.

„Naša spoločnosť je vlastníkom časti pozemku, parcelné číslo 8047/4, katastrálne územie Žilina. K tomuto pozemku sme chceli ešte prikúpiť malú časť pozemku na zvýšenie komfortu pri parkovaní. Keď nás však mesto upozornilo, že v územnom pláne sa očakáva iné využitie, upustili sme od tohto zámeru a pozemok sme upravili tak, aby bol vytvorený dostatočný počet parkovacích miest bez potreby ďalších pozemkov,“ povedal Jozef Ružanský, predseda predstavenstva spoločnosti Drevona: „V súčasnosti máme dostatočný počet parkovacích miest a mestské pozemky ostali nedotknuté,“ do­dal.

Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina potvrdil informáciu, že investor oslovil mesto, aby boli priľahlé mestské plochy na sídlisku vyňaté z územného plánu a využité na možnosti parkovania. „Áno. Investor mal záujem o mestské pozemky. Z dôvodu nesúladu s územným plánom s tým však mesto nesúhlasilo. Investor si vybuduje všetky parkovacie plochy na svojom pozemku,“ vysvetlil hovorca.

„Toto mali byť parkovacie plochy pre nákupné centrum, nie parkovacie plochy na verejné parkovanie. Mesto rozširuje parkovacie plochy v rámci sídlisk. V súčasnosti v danej lokalite nemáme naplánované nové parkovacie miesta. Postupne budeme realizovať budovanie nových parkovacích miest na iných sídliskách podľa už pripravenej projektovej dokumentácie,“ uzatvoril Čorba.

Prečítajte si tiež:

Chystané obchodné centrum na Solinkách: Pozrite si VIZUALIZÁCIE, ako má novinka vyzerať

Foto: Žilina Gallery

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM