Ľubomír Hudačko Správy

Investícia za desiatky tisíc €: Vodiči v Žiline sa tešia z nových parkovacích miest

Mesto Žilina odovzdalo do užívania nové parkovacie miesta. Ich vybudovanie si podľa primátora Igora Chomu vyžiadalo investíciu 38 000 eur. Kde nové fleky pre autá nájdete?

Ilustračný obrázok k článku Investícia za desiatky tisíc €: Vodiči v Žiline sa tešia z nových parkovacích miest
Zdroj: Dnes24.sk

Dokopy 28 nových parkovacích miest odovzdalo mesto v posledný pracovný deň tohto týždňa do užívania na Predmestskej ulici. „Dobrá správa je, že sme na tomto sídlisku neskončili a v budúcich rokoch urobíme ešte ďalších 30 parkovacích miest. Okrem budovania samotných parkovacích miest riešime aj chodníky pre peších a upravujeme zeleň,“ povedal Choma.

Budovanie ďalších parkovacích miest podľa neho záleží od januárovej zmeny rozpočtu. „V každom prípade ideme pokračovať tam, kde sa parkoviská robiť dajú. Ale zároveň už pripravujeme projekty na malé parkovacie domy, aby sme mohli parkovanie riešiť úplne iným spôsobom. Na všetko ale potrebujeme dopravný generel, ktorý tento rok bude dokončený. Myslím, že toto bude zásadný dokument, od ktorého sa dá odpichnúť aj v súvislosti s prípravou projektov, súvisiacich s parkovaním v meste,“ uviedol žilinský primátor.

Zdôraznil, že so súčasným stavom parkovania na sídliskách nie je spokojný. „Pretože aj parkoviská, ktoré sme dorobili v tomto roku vôbec neriešia situáciu ako takú. A musíme prísť k nejakým iným zásadným riešeniam. Ale potrebujeme na to dokončiť dopravný generel, ktorý posúdi aj statické parkovanie v meste a prípravu ďalších parkovacích plôch,“ uzatvoril Choma.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM