Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Incident s diviakmi na Hájiku: Mestskí policajti to ale vysvetlili jasnou rečou!

Mesto Žilina bojuje s premnoženou diviačou zverou už roky. To, čo ale objavili mestskí policajti, vysvetľuje mnohé. Pozrite, čo sa dialo!

Ilustračný obrázok k článku Incident s diviakmi na Hájiku: Mestskí policajti to ale vysvetlili jasnou rečou!
2
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Mestská polícia (MP) Žilina upozornila v utorok 10. apríla prostredníctvom sociálnej siete Facebook na opätovné problémy s diviačou zverou. Diviaky sa v neskorých večerných hodinách vykrmovali pri odpadových nádobách na sídlisku Hájik.

„Publikujú sa články ohľadom opatrení a prevencie, hovorí sa, píše sa o divých sviniach ako o neželaných a nebezpečných návštevníkoch sídliska Hájik, ale aj túto noc ich niekto "pozval“ na Petzvalovu ulicu, kde mali prichystané pomyje, ktorými sa prikrmovali… 22:40 hod. hliadka MP chránila okoloidúcich a zver odplašila mimo sídlisko," uvádzajú Mestskí policajti.

Na ostatnom riadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva schválili poslanci opatrenia voči premnoženej diviačej zveri. Na návrh poslanca Bačinského bola vytvorená pracovná skupina, ktorá pôsobí pri Komisii životného prostredia a sú v nej zastúpení odborníci z oblasti poľovníctva a lesného hospodárstva, mestského zastupiteľstva, Mesta Žilina i Mestskej polície.

Cieľom komisie je podľa Bačinského vyznačiť územie, ktoré je potrebné upraviť v zmysle odstránenia kríkov a náletov, aby v nich diviačia zver nenachádzala útočisko. Taktiež predloženie Mestskému zastupiteľstvu časový a územný plán postupnej úpravy územia s predpokladaným dopadom na finančný rozpočet a zabezpečenie kontroly tejto lokality ohľadom vytvárania skládok biologického odpadu Mestskou políciou.

„Jediná možná vec je vyčistiť prostredie a poľovačke sa poprípade venovať potom – mimo sídliska,“ uviedol Bačinský.

Mesto Žilina koncom marca zorganizovalo brigádu na čistenie problematických lokalít sídliska Hájik, ktoré poskytovali útočisko diviačej zveri. Brigády sa podľa hovorkyne mesta Barbory Zigovej zúčastnilo okolo 70 dobrovoľníkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM