Adela Fruckova Samospráva

Idete po meste a zrazu sa kocháte krásnymi výjavmi: Jar sa v Žiline postarala o obrázky, ktoré tešia oči okoloidúcich

Jar, to nie sú len prvé zubaté slnečné lúče. Skutočným dôkazom, že jedno ročné obdobie podáva žezlo druhému, bývajú rozkvitnuté jarné kvety. Jar už v týchto dňoch skrášľuje aj Žilinu.

Ilustračný obrázok k článku Idete po meste a zrazu sa kocháte krásnymi výjavmi: Jar sa v Žiline postarala o obrázky, ktoré tešia oči okoloidúcich
Foto: Adela Fruckova

Jar už dorazila aj do Žiliny a my sa môžeme opäť kochať rozmanitými farbami a prvými slnečnými lúčmi. Skoro v každej časti nášho mesta už spoza plotov vykúkajú pestrofarebné kvety a rozkvitnuté stromy.

Rozhodli sme sa zhotoviť niekoľko fotiek na pár miestach v Žiline, kde to už z diaľky pripomína príchod tepla. Poniektorí, a teda presnejšie alergici, si však musia dávať pozor. V uliciach mesta pofukuje jemný vánok, ktorý roznáša peľ. My ostatní sa môžeme tešiť z jari naplno.

A kde ponúka jar v našom meste krásne výjavy? Napríklad na Spanyolovej ulici pri Fakultnej nemocnici. Tam nájdete majestátnu magnóliu veľkokvetú, ktorá zdobí i niektoré záhradné oblasti pod Dubňom. „Nádherne zakvitnutá magnólia je akýmsi prvotným znakom prišlej jari v Žiline,“ hovorí botanik Ladislav a dopĺňa, že je to vždyzelený druh, ktorý na zimu nezhadzuje listy. Túto exotickú drevinu môžeme vidieť napríklad v prímorských oblastiach Čierneho, Stredozemného a Jadranského mora. Pochádza zo severozápadnej Ameriky.

O ulicu vyššie na Bulvári, a teda na ulici Antona Bernoláka, sú osadené okrasné čerešne. Sú výrazné svojimi nádherne ružovými kvetmi a dnes sú pastvou pre naše oči. „Keďže sú ešte mladé, určite potešia hlavne našu budúcu generáciu,“ komentuje botanik.

Žilina hýri farbami. Nazrite do priloženej galérie.

Čítajte tiež:

Jarný oddych v našom okolí, ktorý vám dobije baterky: 4 miesta pri Žiline, kde si prídete na svoje

OBRAZOM : Rozkvitnutá jar v Žiline
7
Galéria
Foto: Adela Fruckova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM