Jozef Legéň Krimi

Ide o prepad a bude sa strieľať: To sú slová muža (50), ktorý prepadol poštu

Podľa polície sa 50-ročný muž snažil vykradnúť poštu v obci Strečno. Údajne mal od pracovníčky žiadať 50 000 eur a pod hrozbou streľby prichádzajúcich zákazníkov vyháňať von z pobočky. V prípade preukázania viny si môže posedieť za mrežami 8 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Ide o prepad  a bude sa strieľať: To sú slová muža (50), ktorý prepadol poštu
Zdroj: TASR

Zo zločinu lúpeže obvinila vyšetrovateľka OR PZ v Žiline 50-ročného muža z Dunajskej Stredy. Obvinený muž mal podľa polície v utorok v popoludňajších hodinách prísť do pobočky pošty v obci Strečno.

„Muž podgurážený alkoholom zákazníčke povedal, aby išla von, že sa bude strieľať. Po odchode zákazníčky muž povedal pracovníčke za priehradkou, že ide o prepad, aby mu dala 50.000,–€ a nikomu neublíži. Zákazníkov, ktorí prichádzali medzičasom do pobočky pošty posielal muž von s tým, že ide o prepad a bude sa strieľať,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Žiline Jana Balogová.

Ďalšia pracovníčka nečakala a privolala políciu. Muža policajti zadržali priamo na mieste. Aj pri zadržaní opakovane žiadal od pracovníčok pošty peniaze. Obvinený muž bol dnešného dňa sú súhlasom prokurátora prepustený na slobodu. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM