Krimi

Hrôzostrašné chvíle na ulici: Lupič surovo udrel chodkyňu do pleca a začal sa zápas!

Až 15 rokov odňatia slobody! Taký trest hrozí 24-ročnému mladíkovi, ktorý podľa polície v sobotu popoludní fyzicky napadol a okradol 59-ročnú ženu, ktorá utrpela po vzájomnom zápase ťažké zranenia. Muž mal podľa obvinenia okradnúť aj inú ženu.

Ilustračný obrázok k článku Hrôzostrašné chvíle na ulici: Lupič surovo udrel chodkyňu do pleca a začal sa zápas!
Zdroj: TASR

Policajný vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže 24-ročného Martinčana. Mladík podľa obvinenia v sobotu popoludní v Martine na ulici Alojza Medňanského fyzicky zaútočil na 59-ročnú ženu.

„Od chrbta ju silno udrel do pleca, z ktorého jej strhol kabelku. Napadnutá žena spadla na zem a chytila si svoju kabelku, ktorá jej spadla na zem. Obvinený muž jej však po vzájomnom zápase kabelku vytrhol a z miesta ušiel na neznáme miesto. Poškodenej žene zostali v ruke len ramienka z kabelky. Uvedeným konaním utrpela žena ťažké zranenia s predbežnou dobou liečenia tri mesiace,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

V kabelke mala osobné doklady, kľúče a finančnú hotovosť vo výške najmenej 150 €. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody 10 až 15 rokov.

„Ďalším vyšetrovaním kriminalisti zistili, že obvinený muž 21. januára predpoludním v Martine na ulici Zelenej okradol 87-ročnú ženu. Prešiel popri nej a z ruky jej vytrhol tašku. Po skutku sa dal na útek a z tašky vybral peňaženku. Tašku následne odhodil do kontajnera,“ dodal hovorca.

Krádežou bola žene spôsobená predbežná škoda vo výške 40 €. Mladík čelí obvineniu z prečinu krádeže a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

foto: ilustračné

Kriminalisti odhalili podozrivého z lúpeže
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM