Jozef Legéň Kultúra

Hrad Strečno otvára sezónu: Návštevníkov čaká jarmok, stredoveká kuchyňa či streľba z dela

Slávnostné otvorenie sezóny na hrade Strečno sa uskutoční vo štvrtok 1. mája 2014. Návštevníci zažijú celodenný a pestrý program. Všetko odštartujú delostrelci z Martina. Prečítajte si, čo všetko vás tam čaká.

Ilustračný obrázok k článku Hrad Strečno otvára sezónu: Návštevníkov čaká jarmok, stredoveká kuchyňa či streľba z dela
Zdroj: Dnes24.sk

Sezóna na hrade Strečno sa každoročne otvára 1. mája. V areáli hradu budete môcť celý deň počuť strieľanie z dela, postarajú sa o to delostrelci z Martina. Gurmáni si taktiež prídu na svoje.

„Mlsné jazýčky si prídu na svoje pri ochutnávke stredovekej kuchyne v podaní Cechu Terra de Selinan. Prierez dejinami hradu priblíži v divadelnom prevedení správca hradu. Navštíviť nás príde aj samotná Žofia Bosniaková. V príbehu sa dozvieme prečo bola a stále je obľúbená medzi ľuďmi,“ priblížila program správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.

Prvýkrát bude program prebiehať aj v podhradí. Hlavné nádvorie bude patriť jarmočníkom, deti sa zas zabavia na prvom nádvorí pri detskom kolotoči. V drevenej dedine Paseka pod hradom je naplánované v popoludňajších hodinách vystúpenie poľského partnera z obce Ślemień – Ślemieńky, hudobnej skupiny Wasted Strings a Blue Time. Program začína ráno o deviatej hodine.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM