Jozef Legéň Kultúra

Hrad Strečno opäť privíta strašidlá: Na prehliadke nebude chýbať ani Dr. Frankenstein

Hrad Strečno čakal rok, kým mu opäť začne strašiť vo veži. Hrad obsadia nadšení vedci všetkých čias, ktorí predstavia tienisté stránky svojich mysterióznych vynálezov a odhalia príbehy ich vzniku. Na piatkovej strašidelnej nočnej prehliadke hradu nebude chýbať ani Dr. Frankenstein.

Ilustračný obrázok k článku Hrad Strečno opäť privíta strašidlá: Na prehliadke nebude chýbať ani Dr. Frankenstein
Zdroj: Dnes24.sk

Nočná prehliadka hradu

Už v piatok 5. júla 2013 sa uskutoční nočná prehliadka hradu okorenená nielen o vedátorov a ministrašidielka, ale aj iné tajomné bytosti či ohňovú show.

„Nočné prehliadky patria k najobľúbenejším podujatiam na hrade Strečno. Prvá tohtoročná strašidelná prehliadka z cyklu Strečniansky des sľubuje nové prekvapenia s primeranou dávkou strachu, ale predovšetkým zábavy. Nielen ohňom, hudbou, ale predovšetkým novou témou sa snažíme spestriť nočné putovanie našim hradom pre skalných, ale aj nových návštevníkov,“ povedala kastelánka hradu, Katarína Repáňová.

Dr. Frankenstein

Na hlavnom nádvorí budeme svedkami toho, ako sa Dr. Frankenstein pomocou svojich asistentov a médií pokúsi vytvoriť svojho homuncula. „Možno sa kus tejto bytosti ukrýva priamo vo vás a my ju z vášho tela vysekáme von. Navyše, tí z vás, ktorí prídu so zaujímavou pokrývkou hlavy či kreatívnym účesom, získajú ocenenie priamo od strašidelných vynálezcov,“ tvrdí Lukáš Tandara z divadelno-improvizačnej skupiny Kapor na scéne. Diváci tak budú môcť zažiť nebezpečenstvá genetického inžinierstva a novodobých technológií počas celej prehliadky.

Ohňová show

O ohňovú show, ktorá sa bude niesť v znamení tanca, divadla a umenia, sa postará skupina Eiwhana zo Žiliny. „Tanec je sprevádzaný strhujúcou a dynamickou hudbou, ktorá z tohto večera urobí magickú noc, očarí nejedného diváka a zavedie ho do sveta plného fantázie a mystiky,“ povedala Denisa Funtíková, členka ohňovej skupiny.

Organizátorom prvej letnej nočnej prehliadky hradom Strečno pod názvom Strečniansky des, ktorá sa uskutoční v piatok 5. júla 2013 od 20.00 hod. do 23.00 hod. s posledným vstupom o 22.30 hod., je Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kra­ja.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM