Rôzne

Horúci punč vo vianočnom mestečku: Aké sú jeho ceny a ako chutí návštevníkom?

K návšteve vianočného mestečka už neodmysliteľne patrí zahriatie horúcim punčom alebo vareným vínom. Tieto nápoje ponúka v žilinskom vianočnom mestečku väčšina stánkov. Aké sú ich ceny?

Ilustračný obrázok k článku Horúci punč vo vianočnom mestečku: Aké sú jeho ceny a ako chutí návštevníkom?
Zdroj: Dnes24.sk

Prechádzka po vianočnom mestečku už od nepamäti láka na pohár horúceho vianočného punču alebo vareného vína. Vybrali sme sa preto pozrieť žilinské vianočné trhy. Pozreli sme sa na ceny punču a vareného vína v stánkoch vianočného mestečka.

31 stánkov s rozličným tovarom

Žilinské vianočné mestečko tento rok tvorí 31 stánkov s rozličným tovarom, nechýba ani požičovňa korčúľ a umelé-ľadové klzisko. Vo väčšine z nich ponúkajú predajcovia rôzne variácie vianočného punču a vareného vína. Nájdete tu klasický punč, punč s rumom, so zázvorom, rôzne ovocné príchute… Predajcovia už tradične ponúkajú nealkoholický punč pre deti a šoférov.

Ceny sa líšia len málo

Cena za klasický punč sa pohybuje v priemere 1,50 € za 2 dl. Rôzne chuťové variácie majú v každom stánku inú cenu. Začínajú na 1,1 € a končia až na hranici 2 €. Detský a šoférsky nealkoholický punč začína na cene 1 € a končí pri 1,30 €. Varené víno sa pohybuje v priemernej cene 1,20 1,50 €.

Výber punčových variácií a nápojov:

  • Vianočný punč (1,50 €)
  • Ríbezľový (1,60 €)
  • Zázvorový (1,60 €)
  • Turbo punč (2,0 až 2,5 €)
  • Nealkoholický (1,0 až 1,3 €)
  • Varené víno (1,20 €)
  • Čokoláda (1,1 €)
  • Káva, čaj (1,0 – 1,20 € )

Návštevníkov vianočného mestečka sme sa pýtali dve rovnaké otázky:

1, Zdá sa vám cena vianočného punču v mestečku primeraná?

2, Ako sa vám pozdáva kvalita tohtoročného punču?

Martin (24), študent:

1, Myslím si, že cena za punč či varené víno je tak akurát. I keď som študent každý rok tu zájdem s priateľmi na jeden či dva punče.

2, Ja som si už s kamarátmi skúšal kvalitu punču vo viacerých stánkoch. Už teraz máme vytipovaný len jeden a tam chodíme stále.

Viera (45), sekretárka

1, S kolegami sem po práci vždy zájdeme na kus reči mimo pracovných povinností. Cena ma tak netrápi, skôr množstvo ľudí a tlačenica. Ale chápem, že mariánske námestie sa nedá rozšíriť. (smiech)

2, Dávame si varené vínko a už sme vyskúšali z viacero stánkoch a myslím, že kvalita je dobrá a prakticky všade mi chutí rovnako.

Milan, šofér

1, No na jednu stranu chápem, že prevádzkovatelia stánkov si chcú zarobiť. Ale nechápem, čo na dvojdecovom poháriku stojí viac ako euro. 2, Zatiaľ som ochutnal len jeden pohárik, ale doma robím lepší.(úsmev)

Veronika (28), učiteľka

1, No cena je dosť vysoká, ale keď s priateľmi zájdete len na jeden, tak to nie je také hrozné. 2, Máme svoj stánok, kde mi robí dobrá kamarátka, tak chodíme len tam.

Jozef, dôchodca

1, S manželkou chodíme každý rok aspoň raz na varené vínko. Cena by mohla byť nižšia, ale tak raz do roka prečo si nedopriať, že. 2, Jeden známy tu má stánok, tak chodíme tam.

Katarína, sestrička

1, Som tu prvý krát, tak nemám presný prehľad, ale tá cena mi príde normálna. 2, Mne chutí, nemám síce chuťové bunky profesionálneho ochutnávača, ale mne chutí.(úsmev)

Aký názor máte na tieto horúce nápoje vy? Podeľte sa s nami v diskusii pod článkom!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM