Jozef Legéň Rôzne

Horúčavy dali zabrať aj žilinskej nemocnici: Takto v špitáli bojujú s neznesiteľným počasím

Horúčavy-nehorúčavy, pracovať sa musí. Obzvlášť v takom zariadení ako je nemocnica. Zisťovali sme preto, aké opatrenia prijala žilinská nemocnica v súvislosti s vysokými teplotami.

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy dali zabrať aj žilinskej nemocnici: Takto v špitáli bojujú s neznesiteľným počasím
Zdroj: TASR

V priebehu štyroch horúcich dní na oddelení urgentného príjmu nezaznamenali prudký nárast kolabujúcich z tepla. „Celkovo sme ošetrili štyroch pacientov, ktorí kolabovali vplyvom horúčav, a to z plného zdravia. Všetci dostali infúznu liečbu a keďže si ich zdravotný stav nevyžadoval následnú hospitalizáciu, boli prepustení ešte v daný deň domov,“ uviedla hovorkyňa FNsP Žilina Mária Koporecová.

Podľa jej slov sa v celej nemocnici v týchto dňoch snažia zmierniť pocit horúčav vetraním a tienením. Pacientom prikladajú studené uteráky a dbajú na precízne dodržiavanie pitného režimu, ktorý je často nedostatočný najmä u pacientov vo vyššom veku.

V boji proti horúčave pomáha aj klimtizácia, ktorou disponujú viaceré oddelenia, ako napr. oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny, operačné sály, oddelenie urgentného príjmu, potom niektoré jednotky intenzívnej starostlivosti a krvná banka. „Viaceré oddelenia majú k dispozícii aj ventilátory pre pacientov. Nemocnica však nemá také finančné možnosti, aby dokázala zabezpečiť v tomto počasí do každej jednej izby samostatný ventilátor, a aj nie každý zdravotný stav je vhodné riešiť takýmto ochladzovaním,“ uzavrela hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM