Igor Petrík Hokej

Hokejové sklamanie pod Dubňom: Vlci budú hrať o záchranu

Nedeľný zápas s Košicami hokejistom spod Dubňa nevyšiel. Po prehre 5:3 na ľade súpera si vlci zahrajú baráž o najvyššiu slovenskú súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Hokejové sklamanie pod Dubňom: Vlci budú hrať o záchranu
Zdroj: Dnes24.sk

Už v 25. sekunde sa ocitol pred bránkou domácich osamotený Novotný, ale zoči-voči Melicherčíkovi nepochodil. Ten istý hráč sa v 4. minúte rútil na košickú bránku, ale stav zostal nezmenený. V 5. minúte sa dostal po prihrávke spoza bránky k zakončeniu Sojčík, Križan sa nenechal zaskočiť. Hostia udreli o minútu neskôr, keď Jabrocký bekhendom prekonal Melicherčíka – 0:1. O dve minútu neskôr nahodil puk na košickú bránku Grman, no puk opečiatkoval iba jej konštrukciu. Aktívny Novotný to skúšal aj v 9. minúte, košický brankár znova zastavil jeho snahu o gól.

Domáci hráči sa dočkali vyrovnania z hokejky Spilara, ktorý v 12. minúte počas presilovej hry vymietol ľavý horný roh Križanovej bránky – 1:1. Misku váh naklonil na stranu „oceliarov“ už o dve minúty neskôr Bartoš, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku Spilara – 2:1. Dvadsaťdva sekúnd pred prvou sirénou sa Novotný predsa len dočkal, keď po Drábekovej prihrávke spoza bránky zrovnal na 2:2.

Na začiatku druhého dejstva preveril Križanovu pozornosť strelou od modrej čiary Macejko a po ňom ho v 22. minúte poriadne natiahol i Češík. O tri minúty neskôr sa uvoľnil Bicek, ale žilinský brankár opäť predviedol svoje kvality. V 28. minúte sa však musel skloniť pred umením Spilara, ktorý najprv vyzvŕtal dvoch hráčov súpera a potom i presne zakončil – 3:2. V polovici stretnutia už svietil na ukazovateli skóre stav 4:2 po tom, ako sa presadil pred ležiacim Križanom Češík. O minútu neskôr mohol znížiť na rozdiel jedného gólu Schroner, košický brankár však so šťastím vytlačil puk mimo tri žrde. Na konci 34. minúty sa ocitol sám pred košickou bránkou Jabrocký, pálil iba do Melicherčíka.

Žilinčania vstúpili do záverečného dejstva aktívne a pálili z každej pozície. Na začiatku 43. minúty Drábek ešte nepremenil svoju šancu, no po Jenčíkovej šanci na opačnej strane sa presadil pred Melicherčíkom Jabrocký a v 44. minúte vrátil „vlkov“ späť do zápasu – 4:3. Žilinskú iskierku nádeje zahasil už o dve minúty neskôr Bicek, ktorý vyťažil z prihrávky Rachůnka – 5:3. V 59. minúte mohol ešte znížiť na rozdiel gólu Drábek, ale Melicherčík bol pozorný. „Oceliari“ doviedli duel do víťazného konca a zaznamenali jedenásty triumf v rade, Žilinčania si zahrajú baráž o najvyššiu slovenskú súťaž.

HC Košice – MsHK DOXXbet Žilina 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Góly: 12. Spilar (Bartoš, Štrbák), 14. Bartoš (Spilar, Černák), 28. Spilar (Bartoš), 30. Češík (Kutálek, Šeda), 46. Bicek (Rachůnek, Jenčík) – 6. Jabrocký (Velecký, Valášek), 20. Novotný (Drábek, Kanko), 44. Jabrocký (Velecký). Rozhodovali: J. Konc – Gavalier, Rovenský, vylúčení: 2:2, navyše: Novotný (Žilina) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2864 divákov

Foto: iustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM