Adela Fruckova Hokej

Hokejová sieň slávy má prvých členov: Žilinskí Vlci oslávili okrúhlu 90-tku

Žilinský hokej píše svoju históriu už vyše 90 rokov. Z dôvodu komplexnej rekonštrukcie zimného štadiónu, ktorá prebiehala v roku 2015, sa 90. výročie založenia žilinského hokeja oslavovalo až v januári 2016.

Ilustračný obrázok k článku Hokejová sieň slávy má prvých členov: Žilinskí Vlci oslávili okrúhlu 90-tku
Zdroj: Mesto Žilina

V rámci okrúhlych osláv sa v Mestskom divadle Žilina uskutočnil slávnostný ceremoniál, na ktorom si významné osobnosti prevzali čestné diplomy.

Po ukončení slávnostného programu sa účastníci presunuli na zimný štadión MsHK DOXXbet Žilina, kde sa pred začiatkom extraligového zápasu Žilina – Zvolen otvorila sieň slávy žilinského hokeja. Do siene slávy sa uviedli významné osobnosti, ktoré sa zaslúžili o rozvoj hokeja v Žiline, a to Ladislav Vyskočil, Emil Čapek, Vojtech Okoličany, a tiež víťazi II. ligy skupiny D TJ Jednota Žilina v sezóne 1964/1965 a Majstri SR MsHK Žilina v sezóne 2005/2006.

Žilina neoslávila víťazstvom

Po uvítacom programe sa odohral ligový hokejový zápas Žilina – Zvolen, ktorý skončil s výsledkom 2:3 po samostatných nájazdoch. Napriek úsiliu žilinských hokejistov sa extraligový zápas MsHK Žilina – HKM Zvolen skončil pre Žilinu prehrou, a to 2:3 po samostatných nájazdoch.

Primátorova reč aj do športového neba

Hold vzdal svojou prítomnosťou aj primátor Igor Choma. „Bolo mi nesmiernou cťou osobne sa stretnúť s významnými osobnosťami, ktoré videli hodnoty a ciele športu práve v žilinskom hokeji. Aj keď nás viacero z nich už opustilo, vzdávam hold ich rodinám a im samotným do športového neba. Zároveň prajem súčasnému vedeniu a reprezentantom MsHK Žilina, aby dosahovali také úspechy, o aké sa zaslúžili ich predchodcovia,“ do­dal.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM