Rôzne

Hitom vianočných trhov bude verejné klzisko: Na ľade uvidíte aj exhibíciu žilinských vlkov

Klzisko na Mariánskom námestí je hitom tohtoročných vianočných trhov v Žiline. Žilinčania sa tak túto zimu majú skutočne na čo tešiť. Klzisko bude otvorené od 5. decembra do 2. januára, každý deň od 10.00 do 22.00 hod. a bude zadarmo pre všetkých návštevníkov. K dispozícii bude aj požičovňa korčúľ.

Ilustračný obrázok k článku Hitom vianočných trhov bude verejné klzisko: Na ľade uvidíte aj exhibíciu žilinských vlkov
Zdroj: TASR

Korčuľovanie sa pod holým nebom nie je vo väčších mestách žiadnou raritou. Úžasné zážitky poskytuje práve prevádzka klziska v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí alebo v históriou opradenej Viedni. Tento rok prichádza podobný projekt aj do nášho mesta.

„Klzisko v Žiline tvorí umelá ľadová plocha s osvetlením, umiestnená pod holým nebom na Mariánskom námestí. Primárnym cieľom klziska je zvýšiť kvalitu kultúrno-spoločenského a športového života obyvateľov, ale i návštevníkov Žiliny. Do projektu sa zapojili aj žilinské základné školy a žiaci sa tak budú môcť korčuľovať na Klzisku počas vyučovania,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Na klzisku nebude chýbať ani sprievodný program. Tento rok si organizačný tím spoločností Er-ka kreo a LoudVoice nachystal mnohé zaujímavé lákadlá. Za zmienku stojí napríklad: exhibícia hokejového klubu MšHK Žilina, spojená s autogramiádou alebo piatkové a sobotňajšie zábavy s DJom. To však zďaleka nie je všetko. Podrobný program a všetky užitočné informácie, týkajúce sa projektu, nájdete na stránke: www.klziskozilina.sk.

Organizačný tím sa v zmluve s mestom ohľadom verejného klziska zaviazal:

Zabezpečiť klzisko a ostatné príslušenstvo klziska pre podujatie a to:
- klzisko do 288m2 , ktoré bude verejnosť užívať zdarma
- stánok na požičiavanie a brúsenie korčúľ
- stánok s občerstvením ku klzisku – altán a lavice na prezúvanie do korčúľ
- osvetlenie klziska
- ozvučenie klziska
-sprievodný kultúrno-športový program; presnú skladbu kultúrno-športového programu, ktorý zabezpečuje partner v rámci podujatia

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM