Jozef Legéň Rôzne

Hit z Česka prišiel už aj k nám: V Žiline si môžete zájsť na farmárske trhy!

S pravidelnou ponukou kvalitných autentických produktov priamo od ľudí, ktorí ich vyrobili, vypestovali, či vytvorili, prichádza v týchto dňoch spoločnosť Farmárske trhy. Žilina patrí medzi šesť miest, v ktorých budú od soboty raz do týždňa trhy s čerstvými potravinami.

Ilustračný obrázok k článku Hit z Česka prišiel už aj k nám: V Žiline si môžete zájsť na farmárske trhy!
Zdroj: TASR

„Inšpiroval som sa v Čechách, kde farmárske trhy už roky fungujú,“ povedal konateľ spoločnosti Vladimír Novotný a pokračoval, „Ak to funguje tam, prečo by to nemohlo aj u nás.“ Podľa neho v Čechách tvoria lokálne farmárske trhy asi 10 miliárd českých korún obratu a zamestnávajú okolo 12 000 ľudí.

Trhy ako podpora malopredaja

Prvé farmárske trhy na Slovensku sa snažia napraviť kritický stav v malopredaji. „Našim cieľom je vrátiť to, čo tu bolo od čias, kedy bolo trhovisko trhoviskom. Miesto, kde ste mohli nakúpiť zeleninu, hríby, med či vajíčka,“ uviedol ďalej Novotný.

Spoločnosť odštartovala svoju púť za zákazníkmi dnes vo Zvolene. Svoje produkty tam ponúka 20 farmárov. Pokračovať bude zajtra v Prievidzi a potom postupne do konca týždňa v Martine, Liptovskom Mikuláši a Poprade. Žilinčania budú môcť kvalitne nakúpiť na farmárskom trhu v sobotu 26.10.2013 v čase od 8:00 do 14:00 na Kamennej ulici .

Rozpracovaných však majú ďalších 12 slovenských miest. „Chceme takto postupne vytvoriť po celom Slovensku tri okruhy, kde budú ponúkať svoje produkty lokálni výrobcovia,“ priblížil organizátor celý projekt.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM