Zuzana Vajayová Rôzne

Hasiči v Žilinskom kraji odstraňovali následky počasia pri 25 výjazdoch

Následky nepriaznivej poveternostnej situácie odstraňovali v stredu hasiči v Žilinskom kraji pri 25 výjazdoch.

Štrnásťkrát pomáhali pri povodňových prácach, desaťkrát pri odstraňovaní popadaných stromov a jedenkrát pri odtrhnutej strešnej konštrukcii. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

Hasiči podľa Ondrichovej najmä čerpali vodu zo zatopených pivničných priestorov rodinných domov a iných objektov. „V niektorých prípadoch museli čerpať vodu aj zo zaplavených ciest a podchodov. Najviac výjazdov k povodňovým prácam vykonali hasiči z Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Liptovskom Mikuláši (4 výjazdy), trikrát vyslali na výjazd hasičov z okresného riaditeľstva v Dolnom Kubíne, dvakrát išli na zásah hasiči z okresného riaditeľstva v Žiline, Námestove a Ružomberku a jedenkrát hasiči z martinského okresného riaditeľstva. Počet výjazdov síce nie je vysoký, avšak počas niektorých výjazdov boli hasiči po vykonaní povodňových prác presúvaní aj na iné miesta, kde bola ich pomoc takisto potrebná,“ zdôraznila Ondrichová.

Doplnila, že v súvislosti s odstraňovaním popadaných stromov absolvovali hasiči z OR HaZZ v Ružomberku a Čadci 3 výjazdy a hasičov z OR HaZZ v Martine, Liptovskom Mikuláši, Námestove, Dolnom Kubíne a Žiline vyslali na 1 výjazd.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM