Jozef Legéň Kultúra

Hamlet, Rómeo a Júlia či Macbeth: Shakespearove postavy otvoria 24. ročník Jašidielne

Už o pár dní začne 24. ročník Jašidielne. Je to trojdňové stretnutie a vzájomná inšpirácia ľudí s postihnutím, študentov, majstrov tvorivých dielní, umelcov a širokej verejnosti. Príďte sa aj vy pojašiť. Na úvod sa zoznámite so Shakespearovými postavami.

Ilustračný obrázok k článku Hamlet, Rómeo a Júlia či Macbeth: Shakespearove postavy otvoria 24. ročník Jašidielne
Zdroj: TASR

Inšpiráciu na cestu životom, v ktorom by nemala chýbať odvaha, láska, priateľstvo, smiech a múdrosť získajú účastníci 24. ročníka medzinárodného festivalu tvorivosti a fantázie Jašidielňa od postáv z diel Williama Shakespeara. Festival sa uskutoční od 4. do 6. septembra na viacerých miestach v centre Žiliny.

Mladí ľudia s postihnutím a bez postihnutia sa podľa nej zoznámia s postavami z diel Shakespeara v piatich tvorivých dielňach. „V stredu 4. septembra sa o 14.30 hodine otvorí Mestské divadlo Žilina účastníkom festivalu a stretnú v ňom Macbetha, Rómea a Júliu či Hamleta. Pozývame milovníkov divadla, dobrej zábavy a inovatívnych nápadov nielen na Vítačku so Shakespearom, ale i na celý festival. Jeho neformálna atmosféra má prispieť k prekonávaniu bariér v komunikácii medzi zdravými a zdravotne postihnutými mladými ľuďmi a nadväzovaniu vzájomných priateľstiev,“ povedala predsedníčka správnej rady Nadácie Krajina harmónie Soňa Holúbková.

Na 24. ročník Jašidielne sa prihlásilo 200 účastníkov z viac ako 32 rôznych zariadení zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Slovinska, Talianska, Portugalska, Francúzska, Nemecka, Írska, Turecka a 200 dobrovoľníkov zo stredných a vysokých škôl, ktorí pripravujú program alebo sprevádzajú účastníkov počas celého festivalu.

Program Jašidieňa 2013
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM