Jozef Legéň Futbal

Futbalová jedenástka dvadsaťročia na Slovensku: V hre sú aj ikony žilinského futbalu!

Fanúšikovská anketa pri príležitosti dvadsiateho výročia futbalovej ligy na Slovensku. Vyberá sa najlepšia jedenástka dvadsaťročia a v hre nájdeme aj mená, ktoré sú úzko späté so žilinským futbalom.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová jedenástka dvadsaťročia na Slovensku: V hre sú aj ikony žilinského futbalu!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Anketu pripravila Únia ligových klubov spolu s ďalšími partnermi a fanúšikovia v nej hlasujú o najlepšiu jedenástku dvadsaťročia, ale aj hráča a trénera Corgoň ligy. Sedemčlenná komisia odborníkov navrhla na každý z jedenástich postov troch adeptov, spolu tak 33 mien. Hlasuje sa od začiatku marca do konca mája.

Nás teší fakt, že v hre sú aj veľké futbalové mená späté so žilinským futbalom. Ide o nášho odchovanca Mareka Mintála, ktorý v súčasnosti pôsobí ako asistent hlavného trénera nemeckého klubu 1. FC Norimberg, v ktorom aj aktívne hrával. Patrí k najobľúbenejším slovenským futbalistom v ére samostatnosti. Skvelý hráč, ktorého silnou stránkou bolo vynikajúce čítanie hry a umné zakončenie.

Ďalším, ktorý sa pobije o víťazstvo v prestížnej ankete, je Miroslav Barčík. Najväčšiu časť svojej kariéry odohral v drese MŠK Žilina, za ktorú odohral vyše 270 ligových zápasov a kde získal tri majstrovské tituly. V partii žilinských odchovancov nominovaných do najlepšej jedenástky dvadsaťročia je aj Vladimír Leitner, ktorý hrával na pozícii obrancu. Je bývalým reprezentantom Slovenska. V tomto roku ukončil svoju aktívnu kariéru.

Do súboja troch brankárov, z ktorých jeden sa môže stať v ankete tým najlepším, za posledné dvadsaťročie, je brankár Miroslav Hýll, ktorý odštartoval svoju kariéru v mládežníckom klube Rosiny a jeden rok pôsobil aj v tíme šošonov. Za brankárskych súperov v ankete má: Miroslava Königa, rodáka spod Zobora a Ladislava Molnára, ktorý dosiahol najväčšie úspechy v drese 1. FC Košice.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM