Iveta Hrabovská Futbal

Futbalisti Žiliny porazili Seničanov 2:0

V sobotu bolo na programe v Corgoň lige päť zápasov 4. kola. V súboji dvoch mužstiev, ktoré si zahrali predkolo v európskych súťažiach bola úspešnejšia majstrovská Žilina.

Po sobotňajšich zápasoch je na čele tabuľky so siedmimi bodmi majstrovská Žilina. Rovnaký počet bodov majú aj ďalšie štyri tímy – Košice, Banská Bystrica, Ružomberok aj Nitra.

MŠK Žilina – FK Senica 2:0 (2:0) [/size][/color]

Góly: 30. a 42. Pich, ŽK: 63. S. Angelovič – 23. Krajčík, ČK: 45. Kalabiška (Senica), rozhodovali: Trutz – T. Somoláni, R. Sluk, 2057 divákov

Zostavy[/size][/co­lor]

Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Leitner, S. Angelovič – Pečovský – T. Majtán (60. Deza), Barčík (72. Káčer), Paur, Pich – Guima Senica: Švenger – Krajčík, V. Koutný, Brabec, Kalabiška – Wijlaars – Jaroslav Diviš (59. Varadi), T. Kóňa, M. Babic (46. Pavlík), Blackburn (81. Diarrassouba) – Masaryk

Tréner MŠK Žilina si myslí, že jeho zverenci hráli dobre a s hrou je spokojný: „Hrali sme dobre, utvorili sme si veľa príležitostí, dali sme dva pekné góly. Pred prestávkou sme dostali výhodu pokutového kopu, ktorý sme nepremenili, a súper červenú kartu. V druhom polčase som nebol s našou hrou spokojný, najmä s koncentráciou hráčov. Musíme hrať futbal pre divákov, futbal, ktorý prináša góly. To je dôvod, aby sme pracovali ďalej a zlepšovali sa,“ povedal Frans Adelaar, tréner MŠK Žilina

**„V prvom polčase to bola dobrá hra pre divákov, hralo sa hore-dole. My sme mali veľa nepresností, pokazených prihrávok. Žilina bola nebezpečná, dohrávala akcie. Nepokryli sme dve lopty a dostali dva góly, navyše sme prišli pred prestávkou o jedného hráča. Potom sme sa snažili hrať tak, aby sme nedostali ďalšie góly,“ **dodal Zdeněk Psotka, tréner FK Senica.

I. polčas[/size][/co­lor]

Prvú strelu do priestoru medzi žrďami poslal po odrazenej lopte Blackburn, hneď z protiútoku pohrozil na druhej strane nabiehajúci Majtán, Švenger jeho pokus zblízka vyrazil. V 25. min pekne hlavičkoval domáci Jakub Paur, ale asi z dvanástich metrov minul bránku. O minútu neskôr sa dostal do brejku senický krídelník Diviš, trafil však len do gólmana Dúbravku. Presne po polhodine hry sa favorizovaní domáci ujali vedenia. Barčíkov dlhý center z ľavej strany doletel až k Pichovi, ktorý hlavou prekonal Švengera – 1:0.

Ten istý hráč Žiliny sa opäť pokúšal prekonať brankára hostí hlavičkou v 39. min, tentoraz však nemieril presne. Skórovať sa mu podarilo tri minúty pred prestávkou. Exportný center mu posadil priamo na hlavu Tomáš Majtán a Pich posunul domácich do dvojgólového vedenia. Tesne pred koncom prvého polčasu ešte Kalabiška fauloval v šestnástke Majtána a dostal za to červenú kartu. Nariadený pokutový kop však nepremenil domáci kapitán Barčík.

II. polčas[/size][/co­lor]

Po zmene strán Žilinčania proti oslabenej Senici kontrolovali hru. Hralo sa viac na polovici hostí, tí sa len ťažko dostávali pred domácu bránku. Niekoľko nebezpečných striel vyslali na brankára Barčík a Pich. V 86. min takmer skóroval Káčer, keď jeho strela spoza šestnástky letela len pár centimetrov vedľa pravej žrde. V záverečnej minúte mohol pridať tretí gól Žiliny Angelovič, ale jeho prudký pokus brankár hostí vyboxoval späť do ihriska.

[blockquote]Ta­buľka Corgoň ligy po sobotňajších zápasoch 4. kola:

  1. MŠK Žilina 3 2 1 0 7:2 7
  2. MFK Košice 4 2 1 1 5:2 7
  3. Dukla Banská Bystrica 4 2 1 1 5:3 7
  4. MFK Ružomberok 4 2 1 1 5:4 7
  5. FC Nitra 4 2 1 1 5:6 7
  6. 1. FC Tatran Prešov 4 2 0 2 6:4 6
  7. AS Trenčín 4 2 0 2 7:6 6
  8. ŠK Slovan Bratislava 3 1 1 1 3:3 4
  9. FK Senica 4 1 0 3 4:8 3
  10. FC Spartak Trnava 2 0 2 0 1:1 2
  11. FC ViOn Zlaté Moravce 4 0 2 2 3:7 2

12. Spartak Myjava 4 0 2 2 4:9 2[/blockquote]

Žilina24/webnoviny Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM