Jozef Legéň Od Vás

František išiel z lesa s poriadnym hubárskym úlovkom: Dlho sa však neradoval, pozrite prečo FOTO

Najprv teplo, potom výdatný dážď. Ideálne podmienky pre huby. S parádnym hubárskym úlovkom sa domov vracal aj hubár František. To, na čo však doma prišiel, ho však nepotešilo.

Ilustračný obrázok k článku František išiel z lesa s poriadnym hubárskym úlovkom: Dlho sa však neradoval, pozrite prečo FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Hubám sa v Žiline a jej okolí darí, svoje o tom vie aj Žilinčan František (28), ktorá si zo stredajšej prechádzky odniesol približne osemdesiat hubárskych kúskov. „Bol som sa prejsť na hudby v Zádubní. Ani nie za hodinku a pol som mal plný kôš. Našiel som sucháče, nejaké modráky a plávky. Najviac som sa však potešil smrekáčom (hríb smrekový),“ povedal František.

Jeho radosť z úlovku však doma skrotla. „Doma sa mi niečo na tých smrekáčoch nezdalo. Trošku som skúsil a tá horkosť ma zarazila. Na internete som si dohľadal, že ide o podhríb žlčový, ktorý je nejedlý, kvôli svojej horkej chuti,“ hovorí prekvapený hubár.

Podľa jeho slov ho na prvý pohľad takmer nemožno rozoznať od mladých hríbov smrekových. František ponúkol návod, ako sa nespliesť. „ Rozdiel je v hlúbiku. Na hríbe smrekovom je biely, kým na podhríbe žlčovom hnedý a sieťkovaný,“ dodal hubár.

Tiež sa vám podaril veľký hubársky úlovok a chcete aby ho videli viacerí? Alebo poznáte neobvyklý recept z húb? Podeľte sa s ostatnými a pošlite nám tip na adresu legen@global24.sk.

Hubárky úlovok
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM