Soňa Vanovčanová Iné športy Šport

FOTO z Vianočného behu v Žiline: Maratónci či otužilci, to ešte nie je všetko!

Počas uplynulej soboty sa konal už 16. ročník Žilinského vianočného behu. Pozrite si pekné zábery mladého fotografa Daniela priamo z preteku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z Vianočného behu v Žiline: Maratónci či otužilci, to ešte nie je všetko!
27
Galéria
Foto: Daniel Stehlík / Zdroj: Cvak.sk/fb.com/cvakslovensko

Vianočný beh v Žiline písal počas tohtoročného adventu už svoj 16. ročník. Súťažiaci sa mohli zapojiť okrem maratónu a polmaratónu aj do ďalších disciplín a otužilci si zmerali svoje sily v plávaní v ľadovej vode.

Bežalo sa po hrádzi Vodného diela mimo cestnej komunikácie. Šlo o okruhy (1 okruh 8280m) na rovinatej trati s jedným krátkym stúpaním a klesaním v dĺžke cca 100 metrov.

Podujatie v obrazoch zdokumentoval a spracoval mladý fotograf Daniel Stehlík. Pozrite si FOTO v našej galérii zo sobotného podujatia na vzduchu i vo vode.

Maratónska trať je od roku 2013 certifikovaná. Len bežci na 1 kilometer bežia 500 metrov v protismere trate, a tak sa môžu stretnúť s maratóncom. Platí staré dobré pravidlo behu po pravej strane. Časový limit pre maratón je stanovený na 5 hodín, pri polmaratóne je časový limit 3 hodiny. Do tohto ročníka podujatia sa prihlásili nielen súťažiaci zo Slovenska, ale aj z Poľska, Srbska či Rakúska.

Tradičnou súčasťou podujatia bolo aj plávanie otužilcov. Organizátori pre každého účastníka zabezpečili pitný režim a kapustnicu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Vianočný beh v Žiline v obrazoch
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM