Igor Petrík Krimi

FOTO z požiaru na rúbanisku pri Žiline: Hasiči minuli kvantum vody

Hasiči z viacerých staníc v pondelok zasahovali pri požiari na rúbanisku neďaleko Žiliny. Podľa krajskej hovorkyne hasičov minuli okolo 10-tisíc litrov vody a hasenie komplikovala aj zlá prístupnosť terénu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z požiaru na rúbanisku pri Žiline: Hasiči minuli kvantum vody
Zdroj: Dnes24.sk

Hasiči v stredu (1.7.) na obed prijali hlásenie o požiari lesa v katastri obce Radoľa. „Hasiči po príchode na miesto požiaru zistili, že horí haluzovina a časti kmeňov stromov po ťažbe na rúbanisku. Plocha požiaroviska bola asi 50 × 100 metrov. Vzhľadom na rozsah požiaru nebolo potrebné nasadenie leteckej techniky,“ informovala Miroslava Ondrichová, krajská hovorkyňa hasičov. „Požiar bol uhasený o siedmej hodine večer a na jeho uhasenie sa spotrebovalo okolo 10-tisíc litrov vody. K zraneniu, ani usmrteniu osôb nedošlo,“ priblížila.

Doplnila, že na zásah boli vyslaní hasiči z hasičskej stanice v Kysuckom Novom Meste. „Po vykonaní prieskumu na mieste udalosti a zhodnotení situácie bola povolaná ďalšia technika z hasičskej stanice v Kysuckom Novom Meste a hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. Pri hasiacich prácach pomáhali aj dobrovoľní hasiči z Kysuckého Nového Mesta a obce Nesluša.“

Hovorkyňa dodala, že cestou na miesto požiaru musela hasičská technika vyjsť ťažko dostupným, na niektorých miestach rozbahneným terénom, následne asi 2,5 kilometra hasiči pokračovali pešo v ťažkom lesnom teréne.

Foto: KR HaZZ Žilina

Požiar na rúbanisku v katastri obce Radoľa
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM