Správy

FOTO: Sagan pobláznil Žilinčanov: Takto mu prišli poďakovať na Mariánske námestie

Doslova mánia vypukla na Slovensku po tom, čo Peter Sagan získal majstrovský titul v cestnej cyklistike. Ešte väčšiu odozvu mal jeho úspech v cyklistovom rodisku - Žiline. Práve tu sa uskutočnilo privítanie nového majstra.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Sagan pobláznil Žilinčanov: Takto mu prišli poďakovať na Mariánske námestie
Zdroj: Dnes24.sk

V dúhovom tričku majstra sveta vyrazil z Radnice mesta Žilina naprieč Mariánskym námestím Peter Sagan. V stredu prešiel davom nadšených Žilinčanov, ktorí sa zišli, aby svojho 25-ročného rodáka privítali a zároveň mu poďakovali za zisk majstrovského titulu v cestnej cyklistike v pretekoch s hromadným štartom. „Je to priam bláznovstvo,“ zhodnotil dianie na námestí cyklista.

Na námestí predal Saganovi Ďakovný list za výnimočné úspechy v cyklistike a vynikajúcu reprezentáciu Slovenska a Žiliny v zahraničí a cyklistický dres s logom mesta primátor Igor Choma. Ten krátko predtým prijal čerstvého majstra sveta na Radnici mesta. „Chcem Petrovi poďakovať. Za to, že jeho prvá cesta z Ameriky viedla sem, do Žiliny, jeho rodného mesta," povedal pri odovzdávaní Ďakovného listu Choma: "Poďakovanie Petrovi patrí aj za to, že takýmto krásnym spôsobom reprezentuje našu vlasť, Slovensko, lebo nie každému sa podarí dosiahnuť takýto úspech,“ doplnil primátor. Žilinský župan Juraj Blanár zas cyklistovi daroval čičmiansky kroj, aby mu na cestách po svete pripomínal domov.

„Hymnu majstrov,“ We Are the Champions, prišla Saganovi na Mariánske námestie zaspievať aj známa herečka Barbora Švidraňová.

Ako vyzeralo poďakovanie Petrovi Saganovi na Mariánskom námestí, si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Mohlo by vás zaujímať:

Sajfa si počkal Sagana na letisku a potom to prišlo: Rozhovor, z ktorého ľahnete smiechom!

FOTO: Sagan pobláznil Žilinčanov
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM