Michal Demjanovič Samospráva

FOTO: Rekonštrukcia parku Ľudovíta Štúra v Žiline: Čo všetko chcú stihnúť do konca roka?

S prácami sa začalo už začiatkom augusta. Rozpočet na celú rekonštrukciu je zhruba 1,7 milióna eur. Dokončená by mala byť v roku 2017.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rekonštrukcia parku Ľudovíta Štúra v Žiline: Čo všetko chcú stihnúť do konca roka?
30
Galéria
Zdroj: Nadácia Kia Motors Slovakia

Rekonštrukcia Parku Ľudovíta Štúra je rozdelená do troch fáz. Predpokladané ukončenie poslednej fázy je naplánované na september 2017. Rozpočet na celú rekonštrukciu je zhruba 1,7 milióna eur.

Momentálne prebieha prvý fáza rekonštrukcie. Rozpočet na prvú fázu rekonštrukcie je 800 000 eur. Z časti je financovaná Nadáciou Kia Motors Slovakia, ktorá prispela sumou zhruba 500.000 eur, zvyšných 300.000 eur ide z rozpočtu mesta Žilina.

“Očakávam, že do konca tohto roku budú dokončené spevnené plochy, rekonštrukcia verejného osvetlenia, kanalizačné prípojky, vodovodné prípojky na fontány a premiestnené detské ihrisko,” uviedol primátor Žiliny Igor Choma.

Časť projektu rekonštrukcie realizuje priamo nadácia prostredníctvom dodávateľov. “Veríme, že sa podarí všetko zrealizovať. Rekonštrukcia je náročná časovo aj finančne, ale máme s mestom dohodu, že v budúcom roku by sme ju chceli doviesť do finálnej podoby. Tak, aby park bol moderným parkom, ktorý je naozaj vizitkou pre mesto Žilina a príjemným priestorom pre jeho občanov,” uviedol správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.

V parku momentálne pracuje množstvo robotníkov. Pracovníci už dokončili detské ihrisko, momentálne pracujú na budovaní kamenného plota, ktorý bude lemovať park. Tiež sa vymieňajú chodníky, lampy verejného osvetlenia a tiež nové lavičky. To ako to v parku momentálne vyzerá si môžte pozrieť v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Prestavba Žilinských internátov: Ide všetko podľa plánu?

Sprievodcovia detí do troch rokov pocestujú v žilinskej MHD zadarmo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM