Michal Demjanovič Správy Samospráva

FOTO: Prestavba žilinských internátov: Ide všetko podľa plánu?

Na žilinských internátoch Hliny stále prebiehajú práce. Ako to na internátoch vyzerá pred začiatkom akademického roka? Prinášame vám aktuálne informácie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prestavba žilinských internátov: Ide všetko podľa plánu?
Foto: Pavol Kudlač / Zdroj: Dnes24.sk

Veľké rekonštrukčné práce v areáli internátov začali už v apríli. Ako sa pred časom pre Žilina24 vyjadril riaditeľ internátov Miroslav Stromček: „Súčasťou investície je aj rozšírenie cesty, hlavný vstup do Areálu. Teraz sa neobídu dva autá v protismere. Časť miest pri bloku 7 bude určených pre učiteľov Žilinskej univerzity – platených, aby mohli večer bezproblémovo zaparkovať,“

Práce idú podľa plánu

V areáli počas prázdnin pracovalo množstvo robotníkov s ťažkou technikou a platili tu určité obmedzenia.

Podľa slov riaditeľa stanovený plán, ktorým bolo vybudovanie nového vstupu do internátov aj s chodníkom do začiatku akademického roka, pracovníci splnili. „Hlavný vstup a námestie pred menzou je hotové. Do konca roka chceme spojiť trasu menza pri bloku H6-H9 s blokom H8," uviedol riaditeľ.

Aký bol plán?

„Rekonštrukcia areálu je plánovaná na 3 roky. Vstup aj s chodníkom by sme chceli ukončiť do začiatku akademického roka, taký je plán a dúfam že vyjde,„ poskytol aktuálne informácie riaditeľ internátov Miroslav Stromček. Jedná sa o jednu z najväčších investícií Žilinskej univerzity za posledné roky. „V tomto roku sa preinvestuje približne 300 000 €,“ vyhlásil pred časom riaditeľ. Výška celkovej investície je 742 980 € bez DPH.

Rekonštrukčné práce naďalej pokračujú a to aj napriek tomu, že od včera sa do zariadenia prichádzajú ubytovať prví študenti, ktorí tu budú bývať počas akademického roka. Ako vyzerá nový vstup a chodníky si môžte pozrieť v našej fotogalerií!

Čítajte tiež:

FOTO: Prestavba Žilinských internátov: Čo všetko chcú stihnúť do konca prázdnin?

PREHĽAD, s ktorým nuda u Žilinčanov nehrozí. Výber akcií na celý týždeň

rekonštrukcia internátov Hliny V
11
Galéria
Foto: Pavol Kudlač / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM