Rôzne

FOTO: Minister obrany v nevšednej situácii. V Žiline sa predviedol v boji zblízka

Pod Dubňom sme sa dočkali súboja, aký sa len tak nevidí. Minister obrany ukázal, že na svoju karatistickú minulosť nezabudol. Pri akej príležitosti?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Minister obrany v nevšednej situácii. V Žiline sa predviedol v boji zblízka
Zdroj: TASR

Tréning profesionálnych vojakov – inštruktorov boja zblízka, ktorí sa zúčastňujú na 45. medzinárodnom letnom sústredení karate a kobudo, v stredu v Žiline navštívil minister obrany SR Peter Gajdoš.

Po aktívnej účasti na tréningu zdôraznil, že bojová činnosť bez zbrane je dôležitá, pretože vojak sa môže v bojovej situácii vyskytnúť s holými rukami. „A musí využiť všetky dostupné prostriedky alebo holé ruky na to, aby sa dokázal ubrániť. Alebo nasadiť taký úder, aby mohol nad protivníkom zvíťaziť,“ povedal Gajdoš, ktorý sa karate začal venovať v roku 1974 na vojenskom gymnáziu a dosiahol 1. kyu (hnedý opasok).

Minister zároveň podotkol, že podporuje podujatia so zreteľným prepojením medzi športom a prípravou vojakov. „Som presvedčený, že šport je najlepšou cestou, ako sa udržiavať v dobrej fyzickej a psychickej kondícii. Čo je dôležité pre každého profesionálneho vojaka. Pretože, ako sa hovorí, ‚v zdravom tele, zdravý duch‘,“ uviedol Gajdoš.

Na sústredení v karate a kobudo sa zúčastňuje 34 inštruktorov z Ozbrojených síl (OS) SR a s nimi aj veliteľ Pozemných síl OS SR Ondřej Novosad, ktorý dosiahol 3. Dan v karate a 1. Dan v kobudo. „Toto je jedno zo sústredení, na ktorom si môžu naši inštruktori zjednocovať techniku, zdvihnúť technickú spôsobilosť a nadobudnúť nové skúsenosti. Vojak má byť pripravený. Vojak je nástrojom krízového manažmentu. To znamená všade tam, kde sa majú cítiť občania bezpečne a má pritom byť vojak, musí byť pripravený ich brániť,“ zdôraznil Novosad.

Pozrite si v našej fotogalérii ministra v bojovej akcii!

Čítajte tiež:

Nová mapa kriminality na Slovensku: Je žilinský okres bezpečný?

FOTO: Sú dominantou i pýchou. 5 budov, bez ktorých by Žilina nebola Žilinou

Minister obrany P. Gajdoš si zatrénoval s inštruktormi boja zblízka
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM