Michal Demjanovič Futbal

FOTO: Futbalisti MŠK Žilina začali prípravu na jarnú časť: Plány narušil mráz

Futbalisti jesenného majstra MŠK Žilina v sobotu začali prípravu na jarnú časť Fortuna ligy 2016/2017. Počas nej odohrajú 7 prípravných stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Futbalisti MŠK Žilina začali prípravu na jarnú časť: Plány narušil mráz
9
Galéria
Zdroj: TASR

Po mimoriadnej úspešnej jeseni, ktorú zavŕšili šošoni rekordným ziskom 50 bodov, si futbalisti MŠK Žilina užívali zaslúžené dovolenky. Takmer po mesiaci hráči opäť zavítalí do šatne, keď 7. januára spoločným zrazom o 10:00 hod. odštartovali kalendárny rok 2017. Prvá polovica januára sa mala niesť v znamení domácej prípravy na bezchybne pripravenom trávniku na hlavnej ploche Štadióna MŠK. Tieto plány však narušili nízke teploty.

Zmena tréningu

Tréner žlto-zelených musel pre silné mrazy, ktoré v Žiline dosahovali v minulých dňoch aj hodnoty pod –20 stupňov Celzia, zmeniť náplň tréningových jednotiek.„Oce­ňujem, že náš štadión je pripravený aj na takéto počasie nielen vyhrievanou plochou, ale aj inými možnosťami. Tréning, ktorý mal byť vonku, zameníme za telocvičňu a veľkú posilňovňu. Obe miestnosti máme na štadióne k dispozícii a môžeme rovnomerne zaťažiť celé mužstvo. Mrazy by mali o pár dní pominúť a potom sa už budeme pripravovať na našej špičkovej ploche,“ povedal Guľa pre oficiálnu stránku klubu.

Zápasy s kvalitnými súpermi

Žilinčania budú do 22. januára trénovať v domácich podmienkach a na svojom štadióne odohrajú aj stretnutie s Olomoucom a dvojzápas s Karvinou. Potom sa presunú do tureckého Beleku, kde ich postupne preveria gruzínske Dinamo Tbilisi, poľská Wisla Krakov a ruský FK Rostov.

„Verím, že my preveríme kvalitných súperov. Chalani už pred záverom jesene vedeli, akí súperi ich čakajú a bola to pre nich motivácia, aby sa pripravili a ukázali už v januári svoju kvalitu a formu. Zlepšovať sa môžeme len v súbojoch s najlepšími a verím tomu, že zápasy budú mať veľmi dobrú úroveň,“ myslí si tréner Žiliny, ktorú 11. februára čaká generálka pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy na pôde pražskej Sparty.

Zábery hráčov a trénera zo zrazu v šatni klubu MŠK Žilina si môžte pozrieť v našej fotogalérii!

FOTO: Zraz Šošonov na zimnú prípravu
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM