Andrea Mesarčíková Rôzne

Firmy môžu prihlasovať dobrovoľníkov na podujatie Naša Žilina

Žilinské firmy môžu do 16. augusta prihlásiť tímy dobrovoľníkov do 2. ročníka podujatia dobrovoľníctva Naša Žilina a navrhnúť aktivity, na ktorých chcú pomáhať. TASR o tom informoval PR manažér nadácie Pontis Vladimír Vladár.

„Počas dvoch dní – 17. a 18. septembra 2010 môžu zamestnanci žilinských firiem prejaviť v rámci podujatia spolupatričnosť a pre dobrú vec a verejný prospech darovať svoj čas a prácu,“ uviedol Vladár.
Naša Žilina je projekt firemného dobrovoľníctva, ktorý Nadácia Pontis realizovala prvýkrát v roku 2009 podľa vzoru podujatia Naša Bratislava. „Zamestnanci firiem – dobrovoľníci prichádzajú priamo do komunitných organizácií, ktorým nezištne pomáhajú pri realizácii rôznych aktivít. Upravujú dvory a záhrady, čistia parky a verejné priestranstvá, pomáhajú pri upratovaní, drobných maliarskych prácach či skrášľujú vnútorné priestory. Využiť môžu aj skúsenosti a vedomosti. Tie nepredávajú, ale darujú. Rozšíria tak znalosti ľudí z neziskových organizácií z oblasti marketingu, PR komunikácie, personalistiky či práce s počítačom,“ doplnil Vladár.
V Žiline pomohlo minulý rok podľa PR manažéra nadácie Pontis 16 neziskovým organizáciám 200 dobrovoľníkov z 9 zapojených firiem a ďalších 100 nadšencov. „Nadácia Pontis tento rok zorganizovala v Bratislave už štvrtý ročník podujatia Naša Bratislava, do ktorého sa zapojilo 1500 dobrovoľníkov. Od roku 2007 priložilo ruku k dielu viac ako 4700 dobrovoľníkov a prispelo k skrášleniu Bratislavy, Žiliny či Košíc,“ dodal.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM