Jozef Legéň Rôzne

Festivalová sezóna sa začína: Na zábavu pod holým nebom treba byť prichystaný

Horúce počasie nad 30 stupňov alebo 10 stupňov, vietor, či neustály lejak – počasie vo festivalovej sezóne prináša veľa prekvapení. Prečítajte si načo netreba zabudnúť.

Ilustračný obrázok k článku Festivalová sezóna sa začína: Na zábavu pod holým nebom treba byť prichystaný
Foto: Jaroslav Dodok

S čím začať

Blíži sa leto a s ním aj čas letných festivalov. Väčšina návštevníkov spí niekoľko nocí pod stanom v priestoroch areálu. Najdôležitejšou súčasťou výbavy je stan. Aj keď počas festivalu rátame skôr s tým, že sa k spánku nedostaneme, stan bude slúžiť aj ako miesto na odkladanie vecí. Najvhodnejší je na tieto účely kvalitný stan, ktorý je nepremokavý a ľahko sa stavia. Ideálne je mať ľahký stan, aby pri putovaní na festival a hlavne z neho, ste po viacerých nociach bez plnohodnotného spánku sa netrápili s ťažkými vecami.

K dobrej výbave patrí aj karimatka a spacák. Samonafukovacia karimatka s dostatočnou izolačnou výškou vás poteší a tých pár hodín spánku si odpočiniete ako na vlastnej posteli. Ak obľubujete spánok pod holým nebom, možno oceníte spacie vaky. Ich ponuka na trhu je široká, na tie kvalitnejšie a drahšie sa môžete spoľahnúť aj v horšom počasí.

Dôležité maličkosti

Pripravte sa na horúce, ale aj daždivé počasie. Okrem plaviek si zabaľte aj nepremokavú bundu. Dážď vás neprekvapí a svoju obľúbenú kapelu si vychutnáte aj za nepriaznivého počasia. Nemali by ste zabúdať ani na opaľovací krém! Počas dňa si človek neuvedomuje, ako naňho praží slnko, a potom často skončí s červeným boľavým telom. Pred priamym slnečným žiarením vás ochráni pokrývka na hlavu. Aby ste nemuseli všetky veci vláčiť po celom areáli, pribaľte si malú taštičku, kabelku alebo ruksak. Okrem hygienických potrieb sa vám určite zídu zvlhčené obrúsky, zrkadielko, či baterka, ktorou si posvietite večer v stane.

V prvom rade si však nezabudnite zobrať vstupenky. Príjemné festivalové leto!

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM