Soňa Vanovčanová Kultúra

Festival Žilina žije: Pozrite si KOMPLETNÝ PROGRAM

Druhý ročník festivalu Žilina žije ponúkne v piatok 22. septembra v centre Žiliny program zložený z vystúpení najlepších lokálnych interpretov aj zaujímavých headlinerov.

Ilustračný obrázok k článku Festival Žilina žije: Pozrite si KOMPLETNÝ PROGRAM

Druhý ročník festivalu prinesie aj novinku

Podľa organizátora festivalu Lukáša Turiaka sa na troch koncertných pódiách predstavia napríklad Billy Barman, Smola a Hrušky, Braňo Jobus, Swan Bride, Bod Omylu, Dave Brannigan či Landless. Najväčšou novinkou v porovnaní s uplynulým ročníkom je umiestnenie jedného z pódií v Novej synagóge. Zabaviť sa môžete prísť tiež do Smer Music Baru, Emócia Gallery & Caffe Club-u i *Enjoyclub-u. Celá akcia sa uskutoční už dnes, v piatok 22. septembra o 17.00 hodine na uvedených miestach.

„Sme veľmi radi, že oproti minulému ročníku sa nám podarilo vylepšiť festival o celoslovensky známe mená. Stále sa nesie v duchu prezentácie toho najlepšieho z lokálnej hudobnej scény, keďže väčšina vystupujúcich interpretov je práve zo Žiliny. Veľmi sa tešíme napríklad na koncert Billy Barman v Novej synagóge. Srdcovkou je Braňo Jobus, ktorý okrem čítačky uvedie aj skladby zo svojho sólového projektu,“ povedal Turiak.

Spájanie žilinskej klubovej scény

„Budeme veľmi radi, ak ľudia využijú to, že za jednu vstupenku sa môžu dostať do štyroch rozličných priestorov a vypočuť si rôzne žánre. Každý klub má svoju charakteristickú atmosféru. Dramaturgicky sme sa snažili program vyskladať tak, aby si každý prišiel na svoje a zároveň si toho stihol pozrieť čo najviac,“ podotkol organizátor festivalu Žilina žije.

Zdôraznil, že domáce kapely rozhodne nie sú v programe iba „do počtu“. „Landless majú pred sebou koncerty v Nemecku, Maďarsku a Poľsku, minulé leto sa ukázali aj na Pohode. Dave Brannigan boli v nominácii na Radio Head Award ako Objav roka a zahrajú si na festivale Sziget, Bod Omylu sa ešte minulé leto stali len druhými slovenskými zástupcami v histórii poľského Woodstocku. Samostatnou kapitolou sú už ostrieľaní Swan Bride, ktorí vydávajú očakávaný nový album a doma vystúpia po dlhšom čase,“ dodal Turiak.

PROGRAM

17:00–17:50 Nová synagóga Žilina – Diskusia „Chceme zmenu?“ (hostia: Braňo Jobus, Samuel Marec, Karolína Farská)

18:00–18:50 Nová synagóga Žilina – Dave Brannigan

18:30–19:30 EMÓCIA Gallery & Caffe Club – Branislav JOBUS (Beseda o knihách Jobusovych + Abusus)

19:00–19:50 Smer Music Bar – Baking Bread

19:45–20:45 EMÓCIA Gallery & Caffe Club – Ajdontker

20:00–20:50 Nová synagóga Žilina – Swan Bride

21:00–21:50 Smer Music Bar – Bod Omylu

21:00-all night EMÓCIA Gallery & Caffe Club – DayD&Serious SAX

22:00– 23:00 Nová synagóga Žilina – Billy Barman

23:00–00:00 Smer Music Bar – Smola a hrusky

00:00-all night ★enjoyclub – AFTERPARTY

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM