Správy

Festival Jazz Fest Žilina sa blíži: Novinkou bude súťaž mladých džezových interpretov

Tak ako vlani, aj tento rok sa milovníci jazzu v našom meste môžu tešiť na Jazz Fest Žilina. Tento rok však bude súčasťou septembrovej nádielky jazzu jedna novinka.

Ilustračný obrázok k článku Festival Jazz Fest Žilina sa blíži: Novinkou bude súťaž mladých džezových interpretov
Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou druhého ročníka dvojdňového festivalu Jazz Fest Žilina bude nová medzinárodná súťaž mladých džezových interpretov Žilina International Jazz Contest. Ako informoval Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina, finále súťaže bude naživo prebiehať 25. a 26. septembra v Malej sále Konzervatória Žilina. „Súťaž je určená pre mladé kapely a zoskupenia všetkých hudobných tendencií a štýlov, ktoré interpretujú džezovú hudbu,“ priblížil hovorca. Organizátorom je mesto Žilina v spolupráci s Mestským divadlom Žilina a Občianskym združením GIG.

Čorba dodal, že v piatok 25. septembra sa ako prvý finalista predstaví OLÁH KRISZTIÁN TRIO, ktorého repertoár sa skladá z vlastných kompozícií, džezových štandardov, ale aj interpretácií klasických skladieb. Po ňom bude nasledovať BALASZ BALOGH QUINTET.

„Sobotu otvorí projekt popredného slovenského klaviristu Ľudovíta Kotlára – ĽUDO KOTLÁR TRIO. Súťaž uzavrie kvartet MATYAS GAYER/SANDOR MOLNAR QUARTET,“ doplnil hovorca.

Návštevníci, ktorí si zakúpia vstupenku na Žilina International Jazz Contest získavajú 20 percentnú zľavu na koncert Bratislavských jazzových dní v Žiline (23. 10.). Na ňom sa predstaví aj víťaz tejto súťaže.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM