Ľubomíra Goljerová Kultúra

Farebná rozprávka v BDŽ

V nedeľu 16. januára 2011 sa o 10:00 hod. v Bábkovom divadle Žilina uskutoční premiéra bábkovej hry pre najmenších Violka Fialka a Móric Modrý.

Hra vznikla podľa víťazného textu z literárnej súťaže Artúr, ktorú BDŽ každoročne vyhlasuje v spolupráci s Národným osvetovým centrom. Rozprávka je určená deťom od 3 rokov a autorom textu je Pavol Petrík. Príbeh hovorí o Violke Fialkovej, ktorá je patrónkou fialovej farby. Spolu so svojim verným kamarátom psíkom Indigom býva na planéte Palete. Práve na Violkinej narodeninovej oslave k nim doletí tajná správa. Na vzdialenej planéte Zem sa malému maliarovi Móricovi minula modrá farba. Violka a Indigo sa mu rozhodnú pomôcť a vyberú sa na dobrodružnú cestu pestrofarebným vesmírom. Kým však dorazia k Móricovi, musia prekonať niekoľko prekážok. Na svojej púti stretnú pahltného Skicára zo snehovej planéty Ski, pastiera kravičiek na Mliečnej dráhe a fúzatého spisovateľa Borisa Fialana, ktorý im ukáže ako sa cestuje vlakom. Ak chcete vedieť ako toto veľké farebné dobrodružstvo dopadne, príďte do Bábkového divadla Žilina, na prvú premiéru v tomto roku.

Violka Fialka a Móric Modrý

Autor: Pavol Petrík Dramaturgia: Peter Palik Réžia: Adriana Totiková Hrajú: Barbora Juríčková / Barbora Paliková, Michal Németh/ Jan Homolka

Zdroj: BDŽ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM