Jozef Legéň Krimi

Exprimátor Žiliny je už von: Policajti prepustili Jána Slotu z policajnej cely

Vo štvrtok popoludní zadržala bývalého šéfa SNS Jána Slotu polícia pre podozrenie zo šoférovania pod vplyvom alkoholu. Slota odmietol vypovedať a bol prepustený.

Bývalého šéfa SNS a exprimátora Žiliny Jána Slotu dnes, dvadsať minút po polnoci, prepustili z cely predbežného zadržania v Čadci. Informoval o tom spravodajský portál sme.sk.

Slota bol zadržaný políciou vo štvrtok popoludní pre podozrenie zo šoférovania pod vplyvom alkoholu a navyše údajne nezastavil na pokyn policajtov. Policajti ho predviedli na policajné oddelenie v Čadci.

Slotov advokát Pavol Kurica už skôr vyslovil predpoklad, že jeho klient bude prepustený, lebo dôvod na väzbu neexistuje. Policajti nemohli začať ani superrýchle konanie, pretože Slota odmietol vypovedať, čo je jednou z podmienok na začatie takéhoto konania.Okolo polnoci prišla do Čadce aj Slotova manželka Ľubica.

Slota údajne vo štvrtok nezastavil policajnej hliadke, ktorá ho potom predbehla, zablokovala mu cestu a zadržala ho pre podozrenie z jazdy pod vplyvom alkoholu, napísala spravodajská webová stránka televízie Markíza. Ak by mal v krvi viac ako jedno promile alkoholu, išlo by o trestný čin. Hrozilo by mu tak ročné väzenie.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM