Futbal

EURO 2016: Nemecko alebo Chorvátsko. Koho by ste si v osemfinále priali viac?

Slováci mali pred premiérovým vystúpením na európskom šampionáte pomerne smelý plán hovoriaci o účasti v osemfinále. Ten sa podarilo naplniť, našich navyše čaká veľmi atraktívny súper.

Po utorňajšom víťazstve Nemecka nad Severným Írskom (1:0) sa zverenci trénera Kozáka definitívne posunuli do osemfinálových bojov, v krajine pod Tatrami vládne futbalová eufória, fanúšikovia sa nestránia ani myšlienke, že prvé kolo vyraďovacej fázy nebude pre našich konečnou.

Slováci majú pred osemfinále istotu, že určite narazia na víťaza jednej zo skupín. Konkrétne na Nemecko, ktoré vyhralo C-skupinu, alebo Chorvátsko, prvý tím déčka. Pravdepodobnejší je variant, že sa Škrtel a spol. postavia proti poslednému majstrovi sveta Nemecku, ktoré dokázali v príprave pred šampionátom zdolať na jeho pôde 3:1.

PREČÍTAJTE SI: KURIOZITA DŇA: EURO 2016 má módu zapísanú v tvári i na hlavách fanúšikov

Vyzerá to na Nemecko

Duel s tímom okolo kouča Joachima Löwa by sa hral v nedeľu (26.6.) o 18.00 v dobre známom Lille, kde naši v skupine zdolali Rusov 2:1. Chorvátov by sme zasa vyzvali o deň skôr v Lyone. Táto možnosť je síce po utorku reálna, ale len v momente, kedy by z tretích miest postúpili ďalej celky z A až D-skupiny. Definitívu, s kým budeme hrať, sa dozvieme v stredu po odohratí zápasov Island – Rakúsko a Maďarsko – Portugalsko (oba sa začínajú o 18.00).

Poradie tímov z tretích miest je pred záverečnými zápasmi skupinovej časti turnaja nasledovné, vedie Slovensko, ktoré ako jediné z týchto tímov má na konte 4 body, nasledujú Severní Íri, Turci a Albánci s tromi. Už mimo postupových priečok sú dvojbodoví Portugalsko a Švédsko, oba tieto celky ale majú zápas k dobru.

Všetko o majstrovstvách Európy si prečítajte na partnerskom webe Sport7.sk.

Kľúč

Osemfinále bude zložené z tímov, ktoré skončili v šiestich základných skupinách na prvých dvoch priečkach, doplnené o štyri najlepšie celky z tretích miest.

Hrá sa na jeden zápas. V prípade, že sa nerozhodne v riadnom hracom čase, nasleduje predĺženie, prípadne penalty.

Víťazi postúpia do štvrťfinále, následne semifinále a finále.

Osemfinálové súboje sa hrajú v Saint-Étienne, Lens, Paríži, Toulouse, Lille, Saint-Denis, Lyone a Nice. Štvrťfinále potom v Marseille, Lille, Bordeaux a Saint-Denis, semifinále počíta s Lyonom a Marseille a o zlate sa rozhodne v Saint-Denis.

Koho by ste si priali v osemfinále ME? Chorvátsko
Je to jedno, zdoláme kohokoľvek
Nemecko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM