Krimi Správy

Dvojica si v Malej Fatre vybrala nešťastnú skratku: Ženu (53) ratovali záchranári

Horská záchranná služba v noci pomáhala českej turistke zranenej v Malej Fatre. Záchranári sa museli pustiť do transportu v ťažkom teréne.

Ilustračný obrázok k článku Dvojica si v Malej Fatre vybrala nešťastnú skratku: Ženu (53) ratovali záchranári
Foto: Slávka Kellová

Horskí záchranári pomáhali v piatok (30. 3.) v nočných hodinách 53-ročnej českej turistke, ktorá si na severnej strane Stohu v Malej Fatre poranila nohu a nebola schopná samostatne pokračovať. Informácie pre TASR poskytlo operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

Dvojica českých turistov – žena a muž – išli Stohovou skratkou, toho času uzavretým turistickým chodníkom. Po tom, čom nevideli značenie, rozhodli sa skrátiť si túru a z chodníka a odbočili do najbližšieho žľabu. Počas zostupu si však žena poranila nohu.

,,Oznamovatelia boli v čase žiadosti o pomoc dezorientovaní a nevedeli, kde presne sa nachádzajú. Na pomoc im išli príslušníci HZS z Oblastného strediska Malá Fatra, ktorí dvojicu lokalizovali na severnej strane Stohu pri jednej z vetiev Stohového potoka," informovalo operačné stredisko.

Horskí záchranári žene poskytli zdravotné ošetrenie a v ťažkom teréne začali transport popri Stohovom potoku smerom do Vyhnanej doliny. Muž postupoval samostatne v sprievode záchranárov.

Z ústia doliny bola pacientka spoločne s kolegom transportovaná k Domu HZS v Štefanovej pomocou terénneho vozidla. Odtiaľ už pokračovali na zdravotné ošetrenie samostatne. Záchrannej akcie, ktorá bola ukončená o polnoci, sa zúčastnili štyria profesionálni a traja dobrovoľní príslušníci HZS.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM