Krimi

Dvaja Žilinčania (30, 23) sa pustili do automatu na Veľkom diely: PMJ-éčkari boli o chvíľu pri nich, toto im hrozí! FOTO

Dvaja Žilinčania (30, 23) pravdepodobne nečakli tak rýchly zásah. Ako informoval krajský policajný hovorca, dvojica na zastávke vylamovala automat na vydávanie lístkov MHD.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja Žilinčania (30, 23) sa pustili do automatu na Veľkom diely: PMJ-éčkari boli o chvíľu pri nich, toto im hrozí! FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako informoval Radko Moravčík, krajský policajný hovorca, v nedeľu (27.9.) po 23.00 hod. v noci prijalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline oznámenie, že v Žiline na zastávke Veľký diel vylamujú automat. Na miesto boli okamžite vyslané všetky dostupné policajné hliadky.

„Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline na mieste zadržali dvoch mužov, ktorých následne predviedli na policajný útvar. Obaja muži sa podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom.  Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 30-ročného Milana a 23-ročného Martina (obaja zo Žiliny) z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia spáchaného formou spolupáchateľstva,“ informoval Moravčík.

Ako dodal, obvinení muži na autobusovej zastávke v Žiline poškodili automat na vydávanie lístkov mestskej hromadnej dopravy. „Uvedeným konaním vznikla doposiaľ presne nezistená škoda. Vyšetrovateľ Policajného zboru na oboch mužov spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uzatvoril Moravčík.

Foto: KR PZ Žilina

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM