Futbal

Dúbravka po odchode zo Žiliny mieri do Dánska! Takáto je jeho prestupová cena

Slovenský brankár Martin Dúbravka prestúpil vo štvrtok z MŠK Žilina do dánskeho futbalového klubu Esbjerg fB. Na Jutský polostrov sa sťahuje za 100 000 eur, Žilina navyše získa aj 25% z čiastky pri ďalšom prestupe.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka po odchode zo Žiliny mieri do Dánska! Takáto je jeho prestupová cena
Zdroj: TASR

Dvadsaťpäťročný Dúbravka neodštartoval na začiatku januára spoločnú prípravu s mužstvom „šošonov“. Pripravoval sa individuálne a nedávno ho skúšala pražská Sparta. Jeho ďalšie kroky v kariére však napokon povedú do Dánska.

„Esbjergu sa zranil brankár a oni potrebovali náhradu. Dnes už doriešime len administratívne záležitosti, ktoré sú potrebné k tomu, aby sa do 31. januára uskutočnil celý prestup. Chceme sa Martinovi poďakovať za služby, ktoré odviedol pre klub v pohárových aj ligových zápasoch, ale zároveň chcem dodať, že záver pôsobenia v klube a najmä udalosti, ktoré predchádzali prestupu neboli v súlade s filozofiou klubu, najmä keď ide o nášho odchovanca,“ uviedol na klubovom webe športový manažér Žiliny Karol Belaník.

V elitnej dánskej súťaži tak bude pôsobiť už druhý slovenský brankár, dres Viborgu od leta oblieka aj Michal Peškovič.
Martin Dúbravka pôsobil pod Dubňom od roku 2008, so Žilinou získal v sezónach 2009/2010 a 2011/2012 dva ligové tituly. Reprezentačný dres si obliekol v národnom výbere do 21 rokov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM