Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Dopravný podnik v Žiline zúfalo potrebuje vodičov: Sledujte, čo všetko im ponúka!

Dopravný podnik mesta Žiliny hľadá vodičov MHD. Zamestnancom ponúka množstvo výhod.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik v Žiline zúfalo potrebuje vodičov: Sledujte, čo všetko im ponúka!
Zdroj: Mesto Žilina

Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. (DPMŽ) informoval na svojich internetových stránkach, že príjme do trvalého pracovného pomeru vodiča autobusu/trolej­busu. Okrem úhrady všetkých nákladov spojených so získaním vodičského oprávnenia skupiny „D“, ako aj osvedčenia o povinnej kvalifikácii vodičov a kvalifikačnej karty (tzv. KKV), ponúka zázemie sociálneho programu a stabilitu.

„Nedostatok vodičov autobusov je už dlhodobý problém. Zároveň je potrebné poznamenať, že nejde iba o lokálny problém nášho mesta alebo kraja, ale je to dokonca viac ako celoslovenský problém, nakoľko veľký nedostatok vodičov autobusov je aj v susednej ČR a v podstate v celej EÚ,“ uviedol Ján Šimko, dopravno – prevádzkový námestník DPMŽ a doplnil, že podnik momentálne potrebuje zamestnať minimálne 5 vodičov. Tí budú vyslaní na výcvik do autoškoly na získanie vodičského oprávnenia skupiny „D“. „Týmto spôsobom sme v minulom roku získali 11 vodičov, ktorí u nás stále pracujú,“ upresnil Šimko.

Čo DPMŽ požaduje od uchádzačov?

Podmienkou uchádzača je vlastníctvo vodičského preukazu skupiny „B“ alebo „C“ a vek minimálne 24 rokov. Dopravný podnik mesta Žiliny žiada bezúhonnosť a po úspešnom ukončení kurzu na získanie vodičského oprávnenia „D“ záväzok zotrvať v pracovnom pomere minimálne 3 roky.

Čo môže DPMŽ ponúknuť?

Podnik ponúka získanie vodičského preukazu skupiny „D“ a „KKV“ v partnerskej autoškole na náklady DPMŽ (cena kurzu je cca 2.100€) a pracovný pomer už počas výcviku v autoškole.
Zaručuje pravidelný príjem, lákavé sú polročné a koncoročné odmeny, pridanou hodnotou cestovné výhody na MHD aj pre rodinných príslušníkov. Vodiči majú nárok na 1 týždeň dovolenky naviac oproti zákonníku práce, príspevok na stravovanie a bezplatné nápojové lístky. Postará sa tiež o bezplatné zdravotné a psychologické prehliadky a uhradí náklady spojené s kurzom pravidelného výcviku KKV.
Pridanou hodnotou je príspevok na doplnkové dôchodkové sporenie a zvýšenie kvalifikácie na vedenie trolejbusu (na náklady DPMŽ). Zamestnávateľ ponúka aj možnosť rekreácie v zariadení DPMŽ v Tatranskej Štrbe.
Táto práca je vhodná aj pre ženy. „Momentálne zamestnávame 3 ženy na tejto pozícii, pričom jedna z nich bola v skupine, ktorá v minulom roku prešla výcvikom v autoškole,“ uzavrel dopravno-prevádzkový námestník.

Predpokladaný začiatok kurzu je 01.03.2018.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM